Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καμπύλης: "Καθοριστική η συμβολή του Τίμου Κατσίπου για το έργο στο Νηπιαγωγείο του Παραλίου Άστρους"

Καμπύλης: "Καθοριστική η συμβολή του Τίμου Κατσίπου για το έργο στο Νηπιαγωγείο του Παραλίου Άστρους"

Σε μια σεμνή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, η τελετή θεμελίωσης του νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών κ. Νικολάου Ταχιάου.     

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. κ.κ. Τίμος Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης αντίστοιχα καθώς και στελέχη της εταιρίας. Επιπλέον το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστας Μανδρώνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μανώλης Σκαντζός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, μέλη της Δημοτικής Αρχής, μέλη των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και πολίτες της περιοχής.  

Το έργο υλοποιείται από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και είναι προϋπολογισμού 1.238.000€.

Μετά το πέρας του αγιασμού πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ακολούθησε η θεμελίωση από τον Υπουργό.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης κατά την έναρξη των χαιρετισμών δήλωσε πως είναι ημέρα γιορτής, χαράς και τιμής για τη δημοτική αρχή η θεμελίωση του έργου αυτού που αφορά στην εκπαίδευση. Η Κοινότητα του Παραλίου Άστρους είναι μια αναπτυσσόμενη Κοινότητα και γι’ αυτό παρατηρείται  αύξηση του μαθητικού δυναμικού που δημιούργησε την ανάγκη νέου Νηπιαγωγείου. Αναφέρθηκε στο έργο λέγοντας ότι είναι το πρώτο κτίριο, μετά από πολλά χρόνια που θεμελιώνεται στον Δήμο. Επιπλέον τόνισε ότι η δημοτική αρχή νιώθει περήφανη καθώς είναι και το πρώτο κτίριο το οποίο θεμελιώνεται στην επέκταση σχεδίου του Παραλίου Άστρους. Ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Κατσίπο καθώς η συνδρομή του ήταν καθοριστική στην υλοποίηση του έργου.

Ο Πρόεδρος της ΚΤ. ΥΠ. Α.Ε. Τίμος Κατσίπος, δήλωσε ότι η ανέγερση του νέου 2θέσιου Δημοτικού Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης. Θα κάνουν τα πάντα για την ολοκλήρωση του έργου και για να γεμίσει με παιδικές φωνές σε εξαιρετικές συνθήκες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τη δημοτική αρχή της Βόρειας Κυνουρίας, ενώ τόνισε τη συμβολή των μηχανικών και των υπηρεσιών του Δήμου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο ότι ως πολιτική ηγεσία αισθάνονται ιδιαίτερη χαρά, καθώς βρίσκονταν σε ένα μέρος όπου σε περίπου ένα χρόνο 50 μικροί μαθητές θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαίδευση ενώ στη συνέχεια περιέγραψε το έργο αλλά και μία σειρά έργων που θα υλοποιηθούν στην Αρκαδία. Επίσης ανακοίνωσε πως προχωρά η μελέτη κατασκευής κτιρίου για τη μεταστέγαση και τη λειτουργία του Πυροσβεστικού σταθμού Βόρειας Κυνουρίας.

Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος μίλησε για το σύνολο των έργων που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και ευχήθηκε στα παιδιά που θα πάνε σε αυτό το Νηπιαγωγείο να προκόψουν, μαζί με τον τόπο τους.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η μέρα αυτή δεν είναι σημαντική μόνο για το Παράλιο Άστρος και την Πελοπόννησο αλλά για όλη την Ελλάδα καθώς διανύουμε μια περίοδο υπογεννητικότητας και ερήμωσης της Περιφέρειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...