Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρακολούθηση των πληθυσμών των εντόμων της καστανιάς του Πάρνωνα
Την Παρασκευή 2 Αυγούστου παρουσιάστηκαν στην Καστάνιτσα τα αποτελέσματα του προγράμματος παρακολούθηση των πληθυσμών των εντόμων της καστανιάς του Πάρνωνα για την αποτελεσματική τους αντιμετώπιση από τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Διονύση Περδίκη. Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύστερα από πρόταση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Μεταξύ άλλων το παρών στην ημερίδα έδωσαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, οι κ.κ. Καμπουρολιάς Παναγιώτης και Κουρμπέλη Μαρία Αντιδήμαρχοι Βόρειας Κυνουρίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ κ. Παναγιώτης Κολοστούμπης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καστάνιτσας κ. Παναγιώτης Πέτρου καθώς και οι Γεωπόνοι της ΔΑΟΚ.
Στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργία δεδομένων τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από παραγωγούς αλλά και από Γεωπόνους για να γνωρίζουν ποιοι είναι οι εχθροί της καστανιάς, πότε εμφανίζονται και τι ζημιές προκαλούν ανά στάδιο ώστε να μπορούν οι παραγωγοί να κάνουν στοχευμένες και όχι άσκοπες επεμβάσεις.
Η σημαντικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν μεγάλη μιας και δεν υπάρχουν πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την καλλιέργεια της καστανιάς. Τα αποτελέσματα τα οποία ανέλυσε στην παρουσίαση του ο κ. Περδίκης ήταν πολύ σημαντικά και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία καθώς θα δημοσιευτούν και το φθινόπωρο στο επιστημονικό συνέδριο εντομολογίας στη Θεσσαλονίκη.
Σχετικά Άρθρα
- Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 στην Τρίπολη
- Υπογραφές για έργα βελτίωσης στο δρόμο της Βλαχέρνας
- Περιφέρεια | Στη δημοσιότητα η μελέτη του έργου: “Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Τρίπολης (περιοχή Ζευγολατιού - Νεοχωρίου"
- Τρίπολη | Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (εικόνες)
- Πολλά ερωτήματα και αγωνία για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νότιας Κυνουρίας - «Υπάρχει κόσμος που ανησυχεί για την περιουσία του» (vd)






