Menu
RSS
Τρίτη, 02/09/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαφωνίες και προβληματισμοί για τις Πλατείες Αγίου Πέτρου και Πραστού στη Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κυνουρίας

Διαφωνίες και προβληματισμοί για τις Πλατείες Αγίου Πέτρου και Πραστού στη Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κυνουρίας

Η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Βόρειας Κυνουρίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, επικεντρώθηκε σε δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή: τη λειτουργία των πλατειών του Αγίου Πέτρου και του Πραστού. Ο Δημήτρης Γκαύρος, κατά την εισήγησή του, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης για τον Άγιο Πέτρο, επισημαίνοντας ότι έχει περάσει ήδη 1,5 χρόνος από την έγκρισή της από το τοπικό συμβούλιο, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη απόφαση από το δήμο. Υποστήριξε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουν οι επαγγελματίες στον τόπο τους και να στηριχθεί η ανάπτυξη του χωριού.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κόλλιας απάντησε ότι ισχύει ακόμα η παλιά κανονιστική του 2015 και ότι έχουν γίνει ενέργειες, όπως αυτοψία και ορισμός κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένεται η απόφαση του τοπικού συμβουλίου για να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Αγίου Πέτρου, Νίκος Σακελλαράκης, αντέτεινε ότι η κανονιστική του 2015 δεν έχει εφαρμοστεί στο χωριό και υποστήριξε ότι η εφαρμογή της θα είχε κλείσει τον Άγιο Πέτρο. Έκανε λόγο για την άρνησή του να εφαρμόσει την κανονιστική, τονίζοντας ότι αν βρεθεί έστω και ένας επαγγελματίας που να υποστηρίζει ότι έχει αδικηθεί από τις ενέργειές του, είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

Ο κ. Γκαύρος απάντησε ότι αυτό που προέχει είναι η τροποποίηση της κανονιστικής και ότι όλοι πρέπει να ακούνε και την κριτική, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα του χωριού.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης, παίρνοντας το λόγο, αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιούργησε η κανονιστική του 2015 και ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας, η διαδικασία καθυστέρησε. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεργασία για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης και δήλωσε ότι απαιτείται άμεση απόφαση από το τοπικό συμβούλιο, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην συνέχεια, ο κ. Γκαύρος έθιξε και το θέμα της πλατείας του Πραστού, όπου το καλοκαίρι παραχωρήθηκε ο χώρος σε συλλόγους για εκδηλώσεις. Επισήμανε ότι ο Πρόεδρος του Πραστού ζητούσε επιπλέον μέτρα που εμπόδιζαν τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος έπρεπε να καλέσει τους εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και του συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Ο κ. Σαμαρτζής, αναφερόμενος στην έλλειψη εκδηλώσεων στον Πραστό, τόνισε ότι το χωριό αυτό ήταν το μοναδικό φέτος που δεν είχε καμία εκδήλωση, κάτι που, όπως είπε, δεν τιμά κανέναν. Επίσης, αναρωτήθηκε γιατί ο δήμος δεν μεσολάβησε για να βρεθεί λύση στην αντιπαράθεση του Προέδρου με τον ιερέα του χωριού.

Ο δήμαρχος, απαντώντας σε αυτά τα ζητήματα, εξήγησε ότι η παραχώρηση της πλατείας στους συλλόγους είχε γίνει μετά από αίτημα του συλλόγου του Πραστού και επεσήμανε ότι οι προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης με τις δύο πλευρές δεν είχαν αποδώσει. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο δήμος οφείλει να παρέχει παραχωρήσεις στους συλλόγους χωρίς διάκριση, και δεν είναι αρμοδιότητά του να παρέμβει στις σχέσεις του Προέδρου με τον ιερέα.

Τέλος, ο Δημήτριος Λάμπρου ανέφερε διάφορα προβλήματα, όπως εργασίες στο ρέμα, διάνοιξη δρόμου προς τη δεξαμενή και την παραμέληση της οικίας Ντούνια, όμως ο δήμαρχος απάντησε ότι αυτά τα θέματα είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης και ότι οι σχετικές αναφορές έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την υπόσχεση του δημάρχου ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να λυθούν τα προβλήματα που αφορούν τους δύο οικισμούς, με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης για τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...