Η Φωνή Λογικής παρέστη στη 203η επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος
Με σεβασμό και εθνική υπερηφάνεια, η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 203 ετών από τη σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης των επαναστατημένων Ελλήνων, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 29 Μαρτίου έως τις 18 Απριλίου 1823 στο Άστρος Κυνουρίας.
Η Β’ Εθνοσυνέλευση αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της Ελληνικής Επαναστάσεως, με τη συμμετοχή 128 πληρεξουσίων του Έθνους, μεταξύ των οποίων ήσαν ο Αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, καθώς και εξέχοντες οπλαρχηγοί, προεστοί και πολιτικοί. Κατά τις εργασίες της, ψηφίστηκε το ιστορικό και βαθιά πατριωτικό Σύνταγμα, γνωστό ως «Νόμος της Επιδαύρου», το οποίο αποτέλεσε τη συνέχεια της συνταγματικής παρακαταθήκης της Α’ Εθνοσυνέλευσης του 1822.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Άστρους, συνεχίστηκαν με την Ιερά Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και κορυφώθηκαν στον ιστορικό χώρο διεξαγωγής των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Η Φωνή Λογικής - Αφροδίτη Λατινοπούλου, πιστή στις αρχές της εθνικής μνήμης και της ιστορικής συνέχειας, έδωσε δυναμικό «παρών» με κλιμάκιο αποτελούμενο από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κ.κ. Μιχαήλ Αγρανιώτη (καταγωγής εξ Άστρους), Ανδρέα Μητσόπουλο και Αναστάσιο Καραντζούλη, καθώς και το πολιτικό στέλεχος Νικόλαο Γκαβούνο.
Η παρουσία της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θερμότητα από τους πολίτες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου εν γένει, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στο κόμμα και την Πρόεδρο Αφροδίτη Λατινοπούλου Λατινοπούλου Αφροδίτη, επιβεβαιώνοντας τη διαρκώς αυξανόμενη απήχηση του πατριωτικού λόγου.
Η ιστορική μνήμη δεν αποτελεί απλώς αναφορά στο παρελθόν, αλλά ζωντανή παρακαταθήκη για το μέλλον του Έθνους.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
Σχετικά Άρθρα
- Κώστας Τζιούμης: «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη στήριξη της νέας γενιάς, προσφέροντάς της βήμα έκφρασης» (vd)
- Νικολάκου: "Γιατί κόλλησε από το 2022 ως σήμερα η λειτουργία Κέντρου Προβολής Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι;"
- Τρίπολη | Αγρυπνία στο Ναό Αγίου Τρύφωνα
- Αντιδράσεις για το «εργαστήριο κατασκευής μικρής ανεμογεννήτριας» στο Λεωνίδιο
- Αγώνας Δρόμου Ειρήνης "Γρηγόρης Λαμπράκης" | Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
2 σχόλια
-
Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα... Πού πάς ρε Καραμητρο;;;
-
Ωωωχχχ ωχ ωχ παιδία πιο χαλαρά .....






