Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομάδα συμβουλευτικής γονέων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Ομάδα συμβουλευτικής γονέων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, η Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων που λειτούργησε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ανέλιξη», τους 3 τελευταίους μήνες στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Κατά τη διάρκειά της οι γονείς είχαν την ευκαιρία, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με την επικοινωνία και την ενδυνάμωση των σχέσεων στην οικογένεια. 
Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η αναγνώριση των αναγκών των παιδιών και των γονιών, η έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων και των συγκρούσεων στην οικογένεια. Οι γονείς αναγνώρισαν την ανάγκη ύπαρξης ορίων στο μεγάλωμα των παιδιών καθώς και τη δική τους συμβολή στο να αποκτήσουν τα παιδιά την ικανότητα να αντιστέκονται στις πιέσεις των συνομηλίκων. Όλα τα παραπάνω συνδέονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών. 
Οι συμμετέχοντες γονείς εξέφρασαν την επιθυμία για την συνέχιση των συναντήσεων της ομάδας την καινούργια σχολική χρονιά. 
Την ομάδα συντόνισε η κα. Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων. 
Ευχαριστούμε θερμά τη Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας κα Γεωργία Καρούντζου και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Β. Κυνουρίας που βοήθησαν αποφασιστικά στη δημιουργία και στην επιτυχημένη διεξαγωγή αυτής της Ομάδας Γονέων.

Image

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...