Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κανονιστική για τα σκάφη στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους

Κανονιστική για τα σκάφη στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους
Κανονιστική για τη διαχείριση και λειτουργία του λιμένα Παραλίου Άστρους, για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, δόθηκε στη δημοσιότητα από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.


Καθορίζεται ο τρόπος ελλιμενισμού των σκαφών όλων των τύπων, όπως παρακάτω:

1. Τα μικρά σκάφη - κάτω των πέντε (5) μέτρων - θα ελλιμενίζονται στον χώρο εντός της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης λιμένα, που ξεκινάει από τον αρχαίο μώλο προς τα αριστερά και μέχρι το γεφύρωμα της πλωτής προβλήτας, με τη μέθοδο της αρόδου ελλιμένισης.

2. Καθορίζεται ο χώρος που βρίσκεται εντός της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης λιμένα και ξεκινάει από τον αρχαίο μώλο και προς τα δεξιά (έμπροσθεν των καταστημάτων) και μέχρι τη σχετική κόκκινη διαγράμμιση που θα γίνει με ευθύνη μας, για τον ελλιμενισμό των ερασιτεχνικών σκαφών άνω των πέντε (5) μέτρων.

3. Καθορίζεται ο χώρος που βρίσκεται εντός της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης λιμένα και ξεκινάει από την προαναφερόμενη κόκκινη διαγράμμιση και προς τα δεξιά (προς τον υπήνεμο μώλο) και μέχρι την σχετική κίτρινη διαγράμμιση που θα γίνει με ευθύνη μας πάνω στον υπήνεμο μώλο, για τον ελλιμενισμό ΟΛΩΝ των επαγγελματικών σκαφών.

4. Καθορίζεται ο χώρος που βρίσκεται εντός της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης λιμένα και ξεκινάει από την προαναφερόμενη κίτρινη διαγράμμιση και προς τα δεξιά μέχρι το τέλος του υπήνεμου μώλου, για τον ελλιμενισμό ΟΛΩΝ των τουριστικών σκαφών, ανεξαρτήτου μεγέθους.

5. Καθορίζεται ότι ο ελλιμενισμός των σκαφών (ερασιτεχνικών, επαγγελματικών και τουριστικών), θα γίνεται μόνο με πριμνοδέτηση.

6. Επειδή έχει διαπιστωθεί ότι οι θέσεις για τον ελλιμενισμό των ερασιτεχνικών σκαφών άνω των πέντε (5) μέτρων, ενδεχομένως να μην επαρκούν, καθορίζεται ότι αυτές θα διατίθενται στους ενδιαφερομένους με απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ύστερα από σχετική αίτηση που θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στον αρμόδιο φορέα διαχείρισης του λιμένα (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόρειας Κυνουρίας)

7. Να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα σκάφη που βρίσκονται ελλιμενισμένα γύρω από τη ράμπα καθέλκυσης, που βρίσκεται στην αρχή του προσήνεμου μώλου.

8. Να τοποθετηθούν πινακίδες για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

9. Να απαγορευθεί ο ελλιμενισμός ΟΛΩΝ των σκαφών με τη μέθοδο της αρόδου ελλιμένισης, πλην των σκαφών του άρθρου 1 της παρούσας, που ελλιμενίζονται όπως προβλέπεται στο άρθρο αυτό.

10. Ο έλεγχος και η πιστή εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας, θα γίνεται με ευθύνη των υπαλλήλων του Λιμενικού Σταθμού Παραλίου Άστρους, που έχουν εκ του Νόμου την αρμοδιότητα αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Ναυπλίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...