Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ερώτηση στη Βουλή για τις επιπλοκές στην διενέργεια ειδικών θεραπειών μέσω ΕΟΠΥΥ για παιδιά ΑμΕΑ

Ερώτηση στη Βουλή για τις επιπλοκές στην διενέργεια ειδικών θεραπειών μέσω ΕΟΠΥΥ για παιδιά ΑμΕΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τις χρόνιες επιπλοκές στην διενέργεια ειδικών θεραπειών μέσω ΕΟΠΥΥ για παιδιά ΑμΕΑ και στην απόδοση της σχετικής δαπάνης στους γονείς τους.

Ο Υπουργός ερωτάται εάν προτίθεται να καταργήσει άμεσα τον αποκλεισμό από τις ειδικές αποζημιούμενες θεραπείες των παιδιών που πάσχουν από αναπηρία Asperger ή εκείνων που έχουν μαθησιακές δυσκολίες και να φροντίσει για την εξάλειψη των επιπλοκών στην ανανέωση των γνωματεύσεων συνταγογράφησης ειδικών θεραπειών κατά την ηλεκτρονική καταγραφή τους.

Ακόμα, ερωτάται εάν προτίθεται να προβεί στην κατάρτιση ειδικού μητρώου των παιδιών που έχουν ανάγκη και κάνουν χρήση των ειδικών θεραπειών και στην κατάρτιση επιδημιολογικής μελέτης για την διασπορά παθήσεων αυτισμού, συνδρόμων Down και Asperger, ελαφράς νοητικής υστέρησης και μαθησιακών δυσκολιών, φαινόμενα τα οποία κατά γενική ομολογία βαίνουν αυξανόμενα στην χώρα μας, καθώς και να φροντίσει ώστε να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ οι απαραίτητες για το ΑμΕΑ παιδί και την οικογένειά του συνεδρίες ψυχολόγου.

Επίσης, ερωτάται ο Υπουργός εάν προτίθεται να φροντίσει ώστε να απεμπλακούν οι κηδεμόνες των παιδιών από την εξ ιδίων πόρων αποζημίωση των ειδικών θεραπειών, αλλά και να ακυρωθεί το μέτρο του κλειστού προϋπολογισμού για τις ειδικές θεραπείες που μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Τέλος ερωτάται εάν προτίθεται να φροντίσει ώστε τα ερωτηματολόγια του ΕΟΠΥΥ για την τεκμηρίωση της διάγνωσης ανάγκης ειδικών θεραπειών, να προκύπτουν από επιστημονικά έγκυρη διαβούλευση και εάν προτίθεται να παρουσιάσει προς ψήφιση στη βουλή πίνακα με αντιστοίχιση των χρηματικών ποσών έχει δρομολογήσει έως τώρα η ΕΕ για ειδικές θεραπείες και με το ποσοστό απορρόφησης της χρηματοδότησης από το εκάστοτε κέντρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...