Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γρίπη | Εκλεισαν τρία σχολεία στη Θεσσαλονίκη - Συναγερμός στο υπουργείο Παιδείας

Γρίπη | Εκλεισαν τρία σχολεία στη Θεσσαλονίκη - Συναγερμός στο υπουργείο Παιδείας

H εποχική γρίπη κλείνει τα σχολεία και το υπουργείο Παιδείας στέλνει διευκρινιστική εγκύκλιο στα σχολεία για τις απουσίες των μαθητών.

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στα 3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελοκήπων, για τρεις ημέρες, δηλαδή 27, 28 και 29-1-2020, επειδή απουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και των άλλων αναπνευστικών ιώσεων.

Στο μεταξύ και το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγίες στα σχολεία τόσο για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν όσο και για τις απουσίες των παιδιών, καθώς αναγκάζονται να λείψουν πολλές μέρες από τα μαθήματα. 

Στις οδηγίες του υπουργείου προβλέπονται τα εξής: 

  • Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών-τριών έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.
  • Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...