Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλο έργο σχεδιάζεται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου - Θα υπάρξει εξοικονόμηση πετρελαίου κατά 50%!

Μεγάλο έργο σχεδιάζεται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου - Θα υπάρξει εξοικονόμηση πετρελαίου κατά 50%!
Πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση έχει υποβάλλει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, από τον Δεκέμβριο του 2019, στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Υποδοµές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020 µε τίτλο «Ενεργειακή αναβάθµιση δηµόσιων κτιρίων - παραγωγή ενέργειας από µονάδες ΣΗΘΥΑ ή µε χρήση ΑΠΕ σε Νοσοκοµεία».
Το «Καλημέρα Αρκαδία» έχει τις λεπτομέρειες.
Η Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου προχώρησε ακόμα ένα βήμα και όρισε Υπεύθυνο της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθµιση Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκοµείου Τρίπολης» συνολικού προϋπολογισµού 3.240.857,80 €, συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ. Για την αξιολόγηση της πρότασης του Νοσοκοµείου από την Ειδική Υπηρεσία ∆ιαχείρισης του εν λόγω Επιχειρησιακού Προγράµµατος, είναι απαραίτητος ο ορισµός µε απόφαση του ∆Σ του Νοσοκοµείου Υπευθύνου της Πράξης.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η προτεινόµενη πράξη έχει τίτλο «Ενεργειακή αναβάθµιση Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκοµείου Τρίπολης» συνολικού προϋπολογισµού 3.240.857,80 € συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ.
Μέσω της ένταξης της πράξης αυτής και της υλοποίησής της επιδιώκεται η ενεργειακή αναβάθµιση του Νοσοκοµείου από τις ακόλουθες παρεµβάσεις: Ενεργειακή αναβάθµιση συστηµάτων θέρµανσης / ψύξης / αερισµού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, εγκατάσταση ηλιοθερµικών συστηµάτων, αντικατάσταση λαµπτήρων φθορισµού µε LED, εισαγωγή συστήµατος διαχείρισης ενέργειας των κτιρίων, αντικατάσταση των δύο (2) αναλογικών ακτινολογικών µηχανηµάτων µε νέα ψηφιακά.
Με τις παρεµβάσεις αυτές αναµένεται η εξοικονόµηση θερµικής ενέργειας πετρελαίου κατά 49,3% και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 11,3% και µία σηµαντική εξοικονόµηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 17,5%. Επίσης αναβαθµίζεται ριζικά η ποιότητα και η αξιοπιστία των συστηµάτων θέρµανσης / ψύξης / κλιµατισµού. Τέλος, οι εκποµπές CO2 µειώνονται κατά 21,2%.
www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...