Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

#δρω_υπευθυνα | Ο Αρκάς φοιτητής Φίλιππος Γκιντώνης στέλνει μήνυμα για τον κορωνοϊό από την Ιταλία (vd)

#δρω_υπευθυνα | Ο Αρκάς φοιτητής Φίλιππος Γκιντώνης στέλνει μήνυμα για τον κορωνοϊό από την Ιταλία (vd)

Ο Αρκάς Φίλιππος Γκιντώνης στέλνει το δικό του μήνυμα από το Urbino της Ιταλίας όπου ζει τα τελευταία χρόνια έως και σήμερα.

Είναι ένας νέος άνθρωπος που ένιωσε την ανάγκη να μας εμπνεύσει για να ξεκινήσουμε -ως "Καλημέρα Αρκαδία"- αυτήν την καμπάνια για τον κοροναϊο με τίτλο #δρω_υπευθυνα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΚΙΝΤΩΝΗ

"Αν 15 μέρες πριν μου περιέγραφε κανείς την κατάσταση που ζούμε σήμερα στην Ιταλία, τότε θα του έλεγα ότι είναι τρελός. Σήμερα αυτό που εύχομαι είναι να τελειώσει αυτή η άσχημη περιπέτεια όσο γίνεται πιο γρήγορα. Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη. Είμαστε περιορισμένοι στα σπίτια μας και ο φόβος έχει κυριεύσει ακόμα και τους πιο τολμηρούς τώρα πια. Γιατί η κατάσταση ξέφυγε...οι αριθμοί μιλούν: 13.000 κρούσματα εκ των οποίων ένα 7% καταλήγει.

Ο διάδοση του κορωνοϊού χαρακτηρίστηκε ΠΑΝΔΗΜΙΑ από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην Ιταλία τα νοσοκομεία καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν απίστευτο όγκο ασθενών που πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού και οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι συνεχώς σε πιο ασφυκτική κατάσταση. Κι εδώ είναι το πρόβλημα: Στο ότι η ταχύτατη διάδοση του ιού φέρνει το σύστημα υγείας στα όριά του. Και αυτό είναι που οδηγεί τις αρμόδιες αρχές στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων θέτοντας ολόκληρη την Ιταλία σε καραντίνα. ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ εκτός από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ. Απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις και μάλιστα ελέγχονται από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Κι όλα αυτά σε μια προσπάθεια να μην καταρρεύσει η ΥΓΕΙΑ...Η οικονομία μιας ολόκληρης χώρας-δύναμης της Ευρώπης χαντακώνεται για να μην καταρρεύσει η ΥΓΕΙΑ.

Βλέποντας όλα αυτά θεώρησα υποχρέωσή μου να σας προσκαλέσω σε μια αλλαγή της στάσης σας απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Απευθύνθηκα στην Έλλη την Αρτοπούλου και της ζήτησα να στήσουμε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης και αφύπνισης με το όνομα: #δρω_υπεύθυνα

Δρω υπεύθυνα σημαίνει σέβομαι την υγεία μου και την υγεία των αγαπημένων μου, των ευπαθών ομάδων, του κάθε ανθρώπου. Δράστε υπεύθυνα τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης που οι αρμόδιες αρχές, μαζί με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, σας ζητούν να πάρετε!

Ας σταματήσουμε τη διάδοση αυτού του ιού για να είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε όσο το δυνατό μικρότερο.

Δράστε υπεύθυνα σήμερα για να τελειώσει αυτή η δυσάρεστη σε όλους μας κατάσταση όσο πιο σύντομα ΑΥΡΙΟ...! Βοηθήστε τις αρχές και μην κάνετε το έργο του, το ήδη πολύ δύσκολο, ακόμα δυσκολότερο. Ευχαριστήστε το ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό στην ΥΓΕΙΑ και κάντε το έργο τους πιο εύκολο ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ....!

ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ...!
ΠΡΟΛΗΨΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ!

Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου, την Ελλάδα και τον τόπο, την Αρκαδία. Κι αν πήρα αυτή την πρωτοβουλία είναι όχι για να πανικοβάλω αλλά για να σας προβληματίσω.

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ!
Πιστέψτε με είναι δύσκολο να ζεις κλεισμένος μέσα στο σπίτι, μόνος, μακρυά από τους αγαπημένους σου, καθηλωμένος στον καναπέ σου, γνωρίζοντας ότι εκεί έξω κινδυνεύεις. Εκεί που μέχρι χθες ήσουν ελεύθερος να κάνεις αυτό που ήθελες...

Για μένα μετά από αυτή την εμπειρία πολλά που θεωρούσα δεδομένα, θα είναι πια πολύτιμα αγαθά και θα ευχαριστώ που τα έχω...!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...