Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πορεία της πανδημίας στην Αρκαδία | Τα στοιχεία αφήνουν περιθώρια για συγκρατημένη αισιοδοξία (vd)

Η πορεία της πανδημίας στην Αρκαδία | Τα στοιχεία αφήνουν περιθώρια για συγκρατημένη αισιοδοξία (vd)

Τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αρκαδία παρουσιάζουν μια γενική σταθεροποίηση, ενώ η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να μειώνεται στην περιοχή μας.

Αυτό προκαλεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματά η προσπάθεια για να βελτιωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, υπογραμμίζοντας τη σταθερότητα που παρουσιάζει ο αριθμός νοσηλευόμενων με covid στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. «Φτάσαμε τους 32 και είμαστε πλέον στους 28» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Διαμαντόπουλος εμφανίστηκε θετικός για την εξωστρέφεια των νέων μέτρων και ειδικά υπέρ της κυκλοφορίας πολιτών μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Σε ότι αφορά τον όγκο του ιικού φορτίου και τη μεταβολή του, ο κύριος Διαμαντόπουλος ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Τρίπολη και την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας κυρίως των κοινωνικών συμπεριφορών και των μετακινήσεων, καθώς αρκετοί είναι οι πολίτες που διαθέτουν εξοχικά και μεταβαίνουν σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση οι κινητές Μονάδες Υγείας καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να καλύψουν όλες τις περιοχές και όχι μόνο αυτές που παρουσιάζουν ανησυχητικές ενδείξεις.

Τέλος, ο κύριος Διαμαντόπουλος εξέφρασε και την άποψη ότι «κοντά στο Πάσχα θα έχουμε μια συμπαθητική εικόνα καθώς σημαντικό κομμάτι παίζουν και οι εμβολιασμοί».

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...