Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Νοσοκομείο με covid ο Παναγιώτης Βέμμος | Το "ευχαριστώ" σε γιατρούς και νοσηλευτές

Στο Νοσοκομείο με covid ο Παναγιώτης Βέμμος | Το "ευχαριστώ" σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ευχαριστώ! Ε.Σ.Υ.

Χωρίς τη θέληση μου, αφού δεν επεζήτησα τον κορονοϊό, βρέθηκα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στο αρμόδιο για την ασθένεια αυτή τμήμα. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι δεν προσήλθα στην καθημερινή λειτουργία του, αλλά στη δύσκολη περίοδο των εορτών.

Αυτό που παρατήρησα ήταν η άρτια επιστημονικά λειτουργία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και η ανθρώπινη συμπεριφορά τους. Παρά το μεγάλο αριθμό προσερχόμενων για εξέταση και νοσηλεία, οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας, ποτέ δεν δυσανασχέτησαν, αντίθετα με τη στάση τους και τα λόγια τους τους στήριζαν ψυχολογικά τον κάθε ασθενή δίνοντας ελπίδες για γρήγορη ανάρρωση.

Το γεγονός αυτό με παρακινεί να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου σε όλους γιατρούς και νοσηλευτές. Παράλληλα να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να εντείνουν τη στήριξή τους στο δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να το υποβαθμίσουν. Ζούμε σε μια περιοχή με μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων και ατόμων που δύσκολα οικονομικά τα φέρνουν βόλτα, οπότε το Ε.Σ.Υ. γι' αυτούς αποτελεί καταφύγιο και ασφαλές λιμάνι.

Όμως, και όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια και ιδιωτικά συμβόλαια υγείας στην περίοδο των εορτών, των αργιών και της πανδημίας  το ιδιωτικό σύστημα αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει. Οπότε σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή της ζωής μας, «Λαός» και «Κολωνάκι, θα βρεθούμε στην ανάγκη να καταφύγουμε στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και αυτό πρέπει να είναι ικανό να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κατάσταση αυτή που κρίνεται η ζωή.

Τρίπολη Γενάρης του 2023

Παν. Βέμμος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...