Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διευθυντής Δημόσιας Υγείας: "Σταθερή η κατάσταση με τα κρούσματα στην Αρκαδία. «Ενθαρρυντική μείωση» δείχνουν τα λύματα για την Τρίπολη" (vd)

Διευθυντής Δημόσιας Υγείας: "Σταθερή η κατάσταση με τα κρούσματα στην Αρκαδία. «Ενθαρρυντική μείωση» δείχνουν τα λύματα για την Τρίπολη" (vd)

Για την πορεία της πανδημίας σε Αρκαδία και Πελοπόννησο μίλησε ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Σε ερώτηση για τον αριθμό τόσο των κρουσμάτων, που ανακοινώνονται καθημερινά, όσο των νοσούντων με κορωνοϊό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ο κύριος Διαμαντόπουλος ανέφερε: «Τα νούμερα είναι σχετικά, το θέμα είναι η ποιότητα των αριθμών», δηλαδή να έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία, η επιμέρους ανάλυση των οποίων θα δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού μιας πιο ξεκάθαρης εικόνας. Συμπλήρωσε λέγοντας πως οι αριθμοί θα πρέπει να εξετάζονται και με άλλα συμπαράγωγα στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά την Αρκαδία είπε πως παρατηρείται μια σταθερότητα, «έχει ξεφύγει από την βαριά εικόνα των προηγούμενων ημερών». Ο μέσος όρος των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά είναι περίπου 15 και αυτό οφείλεται στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που εμφανίζονται τόσο στην Τρίπολη όσο και στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.

Για την αποδοτικότητα των μέτρων είπε πως «έχουν αποδώσει, διότι αν σκεφτούμε τον μεγάλο όγκο κρουσμάτων που είχαμε τις προηγούμενες μέρες στην Τρίπολη, σημαίνει ότι βοήθησαν πολύ και οι συμπολίτες μας».

Η πίεση στο νοσοκομείο εξακολουθεί να υπάρχει αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και σε άλλους εξωγενείς παράγοντες, τόνισε ο κύριος Διαμαντόπουλος. 

Η εικόνα αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «είναι σχετικά πτωτική, αντίστροφα με αυτό που συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτόν τον καιρό, υπάρχει όμως μια μεγάλη δυναμική στην Κορινθία η οποία δεν βλέπουμε να αντιστρέφεται», γεγονός που οφείλεται στη γειτνίασή της τόσο με την Αττική όσο και με την Αχαΐα, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Διαμαντόπουλος.

Σε ότι αφορά τις Κινητές Μονάδες Υγείας, ο κύριος Διαμαντόπουλος ανέφερε πως έχουν αυξήσει τα τεστ που διενεργούν ενώ έκανε την πρόβλεψη πως σε 2 εβδομάδες περίπου θα δούμε μια ανάσχεση του φαινομένου η οποία θα αποτυπώνεται και στον αριθμό των νοσηλειών.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα λύματα ο κύριος Διαμαντόπουλος είπε πως δεν παρατηρείται κάποια μεγάλη μεταβολή, ωστόσο η Τρίπολη φανερώνει μια  «ενθαρρυντική μείωση» με την Λακωνία, ωστόσο, να σημειώνει μια αύξηση ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την έρευνα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού οπότε «θα υπάρχει και μια αποτύπωση των μεταλλάξεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» αλλά και στη μελέτη για τη διαχείριση του ιού.

Για το άνοιγμα της αγοράς αλλά και την έξοδο της Αρκαδίας από το κόκκινο ο κύριος Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι είναι διχασμένος, βασιζόμενος τόσο στα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, αλλά συμφώνησε ότι μια ελάφρυνση των μέτρων είναι αναγκαία.

Β.Γ.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 22:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Τουλαχιστον απο τουτον ακους και 2 πραγματα λογικα, ετσι οπως ειναιχωρις υπερβολες και τρομο..!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...