Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονται νέα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της Covid-19

Έρχονται νέα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της Covid-19

Συγκεκριμένες οδηγίες στους γιατρούς για φάρμακα, αλγόριθμους αντιμετώπισης και δικλείδες ασφαλείας, με τη σύμπραξη τριών Επιστημονικών Εταιρειών. Ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ.

Σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο οδηγιών προς τους γιατρούς όλων των βαθμίδων για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19 συμφώνησαν η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας. Τα νέα πρωτόκολλα θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες από τον ΕΟΔΥ, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθηγητής του ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης (φωτό), μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε Webinar για τον ρόλο της Εκκλησίας στην πανδημία. 

Στα πρωτόκολλα αυτά, όπως είπε ο κ. Λουκίδης, θα περιλαμβάνουν:

    https://static.euro2day.gr/images/bullet.jpg"); padding: 0px 0px 0px 15px;">
  • φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο, με μια πιο φαινοτυπική πρόσβαση 
  • αλγόριθμους για την αντιμετώπιση των περιστατικών από την πρωτοβάθμια υγείας
  • δικλείδες ασφαλείας για να σταματήσει η απρόσκοπτη συνταγογράφηση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στο σπίτι, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα, αλλά και οδηγούν στην καθυστέρηση της προέλευσης βαρέως πασχόντων στο νοσοκομείο.

«Αυτό είναι το μήνυμα που θα περάσουν οι οδηγίες που θα βγουν επόμενη εβδομάδα. Πιστεύω ότι θα αναρτηθούν στον ΕΟΔΥ πολύ σύντομα. Έχουν τελειώσει ήδη με συμφωνία και των τριών επιστημονικών εταιριών και είναι πολύ σημαντικό ότι αυτό είναι μια ομόφωνη απόφαση ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται, θεωρητικά κάποιοι και κάποιοι με κλινικό κριτήριο στην πανδημία», ανέφερε.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ένα από τα πρωτόκολλα, που αφορά την οξυγονοθεραπεία, με έναν αλγόριθμο που αποτελεί την επόμενη ιατρική παρέμβαση, όπως είπε, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Είναι ίσως για μένα η πιο σημαντική παρέμβαση που έχουμε μάθει και κάνουμε τον τελευταίο χρόνο νοσοκομειακά», είπε και πρόσθεσε: «Την κάνουμε πλέον με πολύ πιο επαγγελματικό τρόπο, έχουμε πολύ πιο σωστό αλγόριθμο και νομίζω ότι έχουμε αποσοβήσει αρκετές διασωληνώσεις σε ασθενείς χρησιμοποιώντας σωστά την οξυγονοθεραπεία και σταματώντας την πρόωρη διασωλήνωση, την οποία χρησιμοποιήσαμε σε κάποιον βαθμό στα πρώτα πανδημικά κύματα. Κατά την προσωπική μου γνώμη αλλά και τη γνώμη της βιβλιογραφίας δεν ήταν και η πιο ενδεδειγμένη».

Πηγή https://www.euro2day.gr

Από τον ανταποκριτή τους στη Θεσσαλονίκη, Βασίλη Ιγνατιάδη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...