Menu
RSS
Δευτέρα, 06/12/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Μονάδα για Εμφράγματα και Εγκεφαλικά με δωρεά του κ. Βασιλείου Τσιώλη – Τα εγκαίνια έγιναν από τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη

Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Μονάδα για Εμφράγματα και Εγκεφαλικά με δωρεά του κ. Βασιλείου Τσιώλη – Τα εγκαίνια έγιναν από τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη

Η νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για Εμφράγματα και Εγκεφαλικά εγκαινιάστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, το μεσημέρι της Παρασκευής (19/11/2021), από τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

«Σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα για το Νοσοκομείο μας» είπε ο Διοικητής κ. Τάσος Τζανής, υπογραμμίζοντας ότι ανεβάζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ανακουφίζει τη ΜΕΘ διότι δεν θα νοσηλεύονται εκεί πλέον περιστατικά με εμφράγματα και εγκεφαλικά. Παράλληλα, αναβαθμίζει το Αιμοδυναμικό Τμήμα, που έχει γίνει με δωρεά της κυρίας Γιαννούλας Γκουντάνη και πλέον θα λειτουργήσει .

Το έργο είναι δωρεά από την αρχή ως το τέλος ενός ευεργέτη του κ. Βασιλείου Τσιώλη του Διονυσίου που μεγαλούργησε στον Καναδά. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρηματοδοτεί το Νοσοκομείο της Τρίπολης, το έχει πράξει και στο παρελθόν.  

Ο δωρητής δεν μπόρεσε να πορευθεί για λόγους υγείας και την πλακέτα παρέλαβε ο ανιψιός του.

Ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Κώστα Βλάση, τον Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Γιάννη Καρβέλη της 6ης ΥΠΕ που συνέβαλαν καθοριστικά για την επαρκή στελέχη του τμήματος αυτού.

Ευχαρίστησε επίσης τον Υποστρατηγό κ. Γιοβάνη που παραχώρησε τους απαιτούμενους χώρους που ανήκουν στο στρατό για να μπορέσει να λειτουργήσει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για Εμφράγματα και Εγκεφαλικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανής αναφέρθηκε σε τρία μεγάλα έργα. Πρώτον, μίλησε για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το ΕΣΠΑ (1.100.000 ευρώ) που αυτή τη στιγμή αξιολογούνται τα μηχανήματα.

 Το δεύτερο έργο είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού κτιρίου με προϋπολογισμό 3,2 εκ ευρώ μέσα από το οποίο μειώνονται οι δαπάνες από τα πετρέλαια τουλάχιστον κατά 50%.

Το τρίτο έργο που καμαρώνουμε είναι η καθ’ ύψος επέκταση του Νοσοκομείου κατά τρεις ορόφους πάνω από τα ΤΕΠ. Η βοήθεια της Περιφέρειας είναι καταλυτική για το έργο αυτό που χρηματοδότησε τη μελέτη και αυτή την περίοδο ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης.

Τέλος, για τους Παναρκάδες ομογενείς είπε ότι αποτελούν τους ιδιοκτήτες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και ανέκαθεν βοηθούν οικονομικά και όχι μόνο. Σύντομα, θα ξεκινήσουν την κατασκευή ενός κυλικείου σύγχρονου και ευρύχωρου.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ

Ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Κώστας Βλάσης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Νιώθω κι εγώ μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας του Νοσοκομείου. Όλη αυτή η δουλειά είναι διαχρονική. Και πάνω απ΄ όλα είναι μια δουλειά του προσωπικού που ζει και εργάζεται εδώ.

Ο Διοικητής κάνει ένα εξαιρετικό έργο τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται και το ιατρικό προσωπικό. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απανταχού Αρκάδες που κάθε χρόνο προσπαθούν και βοηθούν. Με τη δωρεά του κ. Τσιώλη φτιάχτηκε ένα στολίδι για την Αρκαδία και όχι μόνο. Νοσηλεύονται πολλοί άνθρωποι από γειτονικούς νομούς, έχουμε ειδικότητες που δεν βρίσκουν σε άλλα νοσοκομεία.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει βοηθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε βοηθήσει πολύ σημαντικά ως Υπουργός Υγείας το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.»

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι είναι μια σημαντική μέρα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ενισχύεται, θωρακίζεται και δημιουργείται η παρακαταθήκη για να μπορέσουμε μετά το τέλος της πανδημίας, να μπει το ΕΣΥ σε μια νέα τροχιά. Είναι πολύ σημαντικό πως ένα ακόμα έργο γίνεται με τη δωρεά ενός Αρκάδα. Το Νοσοκομείο αποτελεί κόμβο για την ευρύτερη περιοχή.»

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ είπε ότι «το Παναρκαδικό Νοσοκομείο κατάφερε να ανταποκριθεί μεγάλη επιτυχία σε αυτά τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια. Οφείλεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν αυτό το Νοσοκομείο, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό που δίνουν έναν αγώνα πολύ πάνω από τις δυνάμεις τους. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σχεδόν διπλασίασε σχεδόν τις κλίνες της ΜΕΘ και πήγαμε από τις 4 στις 7. Ο κ. Βλάσης έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές να επιλύσουμε σημαντικά ζητήματα. Το ίδιο θα πω και για τον κ. Κοντοζαμάνη που είχαμε άριστη συνεργασία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Ψυχογυιό που όποτε χρειάστηκε στάθηκε στο πλευρό μας.»

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Θάνος Πλεύρης, κατά την ομιλία του, είπε ότι «τους εργαζομένους οφείλουμε να τους ευχαριστούμε όχι τυπικά, διότι η πίεση του συστήματος είναι πολύ μεγάλη. Πίσω από αυτό τον αγώνα, είναι οι εργαζόμενοι. Πέρα από το ευχαριστώ, πρέπει να πούμε και μια συγνώμη που έχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις. Η Πολιτεία θα τους στηρίξει στην πράξη για τις αστοιχείωτες μηνύσεις που δέχονται από αρνητές.

Είσαστε τυχεροί που είναι από εδώ ο κ. Βλάσης και έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Νοσοκομείο. Είναι προσωπικοί μου φίλοι και ο Κώστας Βλάσης και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οι δωρεές είναι σημαντικές. Ειδικά σε αυτό το Νοσοκομείο, οι δωρεές είναι ο κανόνας. Έχω μια καταγωγή εκ της μητρός του πατέρα μου από το Μάναρη και καταλαβαίνω.

Ακόμα και οι πολίτες που έχουν κάνει τη λάθος επιλογή να μην εμβολιαστούν, θα έχουν την απαιτούμενη περίθαλψη. Και δεν θα πάνε πίσω για τα άλλα περιστατικά.

Σε εισαγωγικά κλέβω μια δόξα που δεν μου ανήκει. Όλοι εσείς έχετε κάνει μια προσπάθεια με τον δωρητή για να γίνει η Μονάδα.»

Στο τέλος, ο ανιψιός του δωρητή, κ. Δημήτρης Τσιώλης παρέλαβε πλακέτα για τον θείο του, κ. Βασίλειο Τσιώλη.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

11 σχόλια

 • olabachalo
  olabachalo Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 09:53 Σύνδεσμος σχολίου

  Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο λένε στο χωριό μου. Έφτανε μόνο ο Δωρητής (όταν θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα) ο Διοικητής του Νοσοκομείου και οι Γιατροί που θα επανδρώσουν την συγκεκριμένη μονάδα θεραπείας. Όλα αυτά που έγιναν είναι μόνο για αυτοπροβολή και μικροκομματικά οφέλη.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 13:43 Σύνδεσμος σχολίου

  Με ξένα κόλλυβα!!! Όπως πολιτεύεται τόσα χρόνια ο Κωστάκης.. Φάτε σανό οι αρκάδες. Κοντοζαμάνης και Βλάσης να ανακοινώνουν τις δωρεές των άλλων και να καμαρώνουν σαν να ήταν δικά τους τα χρήματα. Το φιλότιμα έχει χαθεί προ πολλού, που να το βρουν...

 • Παρατηρητής
  Παρατηρητής Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 12:34 Σύνδεσμος σχολίου

  Το πολύ το Κύριε Ελέησον το φοβάται και ο Θεός . . . Ο σκοπός είναι να ενθαρρύνουμε και άλλους ευεργέτες να κάνουν δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και όχι να τους αποθαρρύνουμε.
  Ο μεν Υπουργός Πλεύρης πολύ ταπεινά είπε ότι ο ίδιος δεν συνέδραμε για αυτή τη δωρεά και ότι ελπίζει μελλοντικά να παίξει ρόλο σε άλλες αντίστοιχες κινήσεις και να έρθει πάλι στην Τρίπολη για καλό σκοπό.
  Από την άλλη, ο Κοντοζαμάνης έμοιαζε αμήχανος, ενώ Σκαντζός και Λαγός απέφυγαν να τοποθετηθούν.
  Τζανής και Καρβέλης ύμνησαν τον Βλάση, ενώ κανείς από τους τρεις τους δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει συνδράμει με ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ για έργα και παρεμβάσεις αναβάθμισης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
  Ο σκοπός είναι να ενθαρρύνουμε και άλλους ευεργέτες και το μόνο που κατάφεραν κάποιοι είναι να αυτοαποθεώνονται δημοσίως.
  Ο κόσμος ακούει, βλέπει και καταλαβαίνει τα πάντα!

 • Κ
  Κ Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 11:39 Σύνδεσμος σχολίου

  Τη ηρθατε να'κανΕΤΕ να κοψετε κορδελα μονο;;ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑΑΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ΠΡΩΙ 8 ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΙΟ;;Και ερχεστε Παντα ολοι οι υπουργοι προς το μεσημερι και Παντα παΡασκευη.ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 • Γιόχαν Φάουστ
  Γιόχαν Φάουστ Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 21:17 Σύνδεσμος σχολίου

  Ξέχασαν το μπάρμπα Πότη ή μου φαίνεται;
  Πως έτσι; Αυτός δεν είναι με την Κυβέρνηση;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 20:15 Σύνδεσμος σχολίου

  Τον φόβο του να έχει.

 • ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 17:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Κύριε Νίκα δεν μας λες συνέχεια ότι είσαι με την Κυβέρνηση? Γιατί γυρίζεις την πλάτη στον υπουργό? Τόσο πολύ φοβάσαι τον Βλάση?

 • ΧΑΧΑ
  ΧΑΧΑ Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 15:31 Σύνδεσμος σχολίου

  ΧΑΧΑ ! Ο ΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΕΟ?

 • Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
  Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 15:10 Σύνδεσμος σχολίου

  Ρε Δήμαρχε της Τρίπολης, πόση προσβολή ακόμα για την πόλη μας; Την Τετάρτη κρύφτηκες και δεν υποδέχθηκες στην πόλη σου έναν τέως πρωθυπουργό. Σήμερα έστειλες εκπρόσωπο (και ποιον) σττα εγκαίνια, παρουσία υπουργού υγείας και του επιτελείου. Αγγαρεία κάνεις ;

 • ε
  ε Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 15:07 Σύνδεσμος σχολίου

  ειμαστε τυχεροι γιατι υπαρχουν δωρητες οχι για ειναι οι πρωην υπουργοι απο την αρκαδια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...