Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σπερματέγχυση - Η ιατρική μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Σπερματέγχυση - Η ιατρική μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Σπερματέγχυση - Η ιατρική μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που είναι πολύ κοντά στη φυσική διαδικασία της γονιμοποίησης!

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια και απασχολεί κυρίως τα ζευγάρια είναι η αδυναμία απόκτησης ενός παιδιού.

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος κύριος Ανδρέας Κόμης μέσα από το ιατρείο του στην Τρίπολη, μίλησε στην κάμερα του Καλημέρα Αρκαδία για μια αρκετά διαδεδομένη πλέον ιατρική μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, την

σπερματέγχυση.

Οι πιο συχνοί παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά στη σύλληψη είναι το άγχος αλλά ενδέχεται να προκύπτουν και ζητήματα που αφορούν την ωορρηξία ή το σπέρμα.

Πιο συγκεκριμένα για τη σπερματέγχυση ο μαιευτήρας γυναικολόγος κος Ανδρέας Κόμης ανέφερε πως πρόκειται για μια ωφέλιμη μέθοδο με σχετικά απλή και ανώδυνη διαδικασία ενώ ανέλυσε με λεπτομέρειες τα στάδια και την πορεία που καλείται να ακολουθήσει το ζευγάρι. Στο σημείο αυτό είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως το ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε τρεις ή και πέντε ακόμα σπερματεγχύσεις πριν αποφασίσει να ακολουθήσει την οδό της τεχνητής γονιμοποίησης.

Στο τέλος της συνέντευξης ο μαιευτήρας γυναικολόγος κος Ανδρέας Κόμης απευθύνθηκε και στον ανδρικό πληθυσμό δίνοντάς τους συμβουλές όσον αφορά την όλη διαδικασία.

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και το ενημερωτικό υλικό που παραχώρησε ο μαιευτήρας γυναικολόγος κος Ανδρέας Κόμης στο www.kalimera-arkadia.gr και την Έλλη Αρτοπούλου.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...