Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πλεύρης: "Υπό εξέταση η απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών"

Πλεύρης: "Υπό εξέταση η απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών"

Υπό εξέταση βρίσκεται το μέτρο του μόνιμου εμβολιασμού των υγειονομικών με την ποινή της απόλυσης για όσους εξακολουθούν να αρνούνται.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία που παρατείνει κατά τρεις μήνες ακόμα την αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid με επιστροφή στις εργασίες τους όταν το πράξουν.

Όπως είπε: “Μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντα τους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Με τα δεδομένα της πανδημίας είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο θα παραμείνει όχι μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ. Εξετάζεται να μη δοθεί άλλη παράταση αναμονής. Η μονιμοποίηση του μέτρου του εμβολιασμού είναι υπό εξέταση”.

Προστασία από “μηνύσεις αρνητών”

Ο κ.Πλεύρης αναφέρθηκε και στην έτερη τροπολογία που αφορά “στην προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από αβάσιμες μηνύσεις αρνητών της covid”. Όπως δήλωσε εκ νέου, πρόκειται για ρύθμιση που προστατεύει από μηνύσεις (αρνητών), αντίθετες με το νομικό πλαίσιο. “Αποφασίσαμε και προσδιορίζουμε χωρίς να υπάρχει ακαταλόγιστο να περιορίζεται η ευθύνη μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στα υγειονομικού χαρακτήρα πρωτόκολλα”.

Όπως σημειώσαμε και νωρίτερα, με την τροπολογία ορίζεται ότι: "Η αμέλεια του ιατρικού η νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών πασχόντων από τον κορωνοϊό περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid-19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19".

https://www.iatronet.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...