Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δωρεάν εξετάσεις με την πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό

Δωρεάν εξετάσεις με την πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό

Για τον προσωπικό γιατρό από τα φαρμακεία, τα νέα εμβόλια αλλά και την παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊου, "Κένταυρος", μίλησε ο Υπουργος Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" το πρωί της Τετάρτης. 

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε  στην επιτυχία του προγράμματος "Προσωπικός Ιατρός" που έχει ήδη εγγεγραμμένους 3200 γιατρούς και όταν φτάσει στο 100% θα είναι αναγακαίοι περίπου 1600 γιατρούς ακόμη

Ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3,130.000 εγγραφές στον προσωπικό γιατρό, με το πρόβλημα των περιορισμένων επιλογών να υπάρχει στη Αττική και σε άλλες στοχευμένες περιοχές. "Στην Αττική μπορεί να εγγραφει το 50% του γιατρού, άρα χρειάζονται περισσότεροι εγγεγραμμένοι ιατροί." ανέφερε ακόμη.

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει ότι "για τη συνταγογράφηση και για να μην υπάρξει επιβάρυνση στη συμμετοχή, αρκεί να έχει εγγραφεί κάποιος σε προσωπικό γιατρό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μόνο ο συγκεκριμένος γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφεί."

Όπως αναφέρει, "προσαρμοζόμαστε καθώς, υπάρχει ελευθερία κινήσεων στον πολίτη. Η πολιτεία εξασφαλίζει δωρεάν γιατρό σε όλους. Η μόνη υποχρέωση είναι η εγγραφή. Όπως κινείται ο θεσμός σε 40 ημέρες, δε θα χρειαστεί να επιβληθεί κάποια κύρωση."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...