Menu
RSS
Σάββατο, 25/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού | Δωρεάν υπηρεσίες από το Κέντρο Υγείας Άστρους

Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού | Δωρεάν υπηρεσίες από το Κέντρο Υγείας Άστρους

Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα, 1 Νοεμβρίου 2022 – 7 Νοεμβρίου  2022

Ο μητρικός θηλασμός είναι η βέλτιστη τροφή για το βρέφος. Η θηλάζουσα χρειάζεται υποστήριξη από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας που θα την ενημερώσουν και θα την καθοδηγήσουν σωστά από την αρχή και τις πρώτες ημέρες της γαλουχίας ως και τον αποθηλασμό.

Το φετινό μήνυμα και θέμα της WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) είναι: Προάγουμε Τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε

Η τριάδα των δύο ενηλίκων και ενός βρέφους του λογότυπου Καμπάνιας της WBW (World Breastfeeding Week)/ΠΕΘ (Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού) για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) περιβάλλεται από μια μπλε γραμμή που αντιπροσωπεύει το "σύστημα υποστήριξης" που διαμορφώνεται από τις κοινότητες για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.

Στο τέλος της γραμμής υπάρχει ένα βέλος που δείχνει προς τα πάνω και υποδηλώνει την ενίσχυση της προσπάθειας που απαιτείται για την επίτευξη προόδου αειφόρου ανάπτυξης.

Στο Κέντρο Υγείας Άστρους προσφέρεται η ανάλογη υποστήριξη στην έγκυο και στην θηλάζουσα μητέρα εντός του Κέντρου Υγείας αλλά και κατ’οικον. Η μαία επισκέπτεται τις λεχώνες που επιθυμούν υποστήριξη στο θηλασμό και αξιολογούν από κοινού την πορεία του. Η φροντίδα αυτή παρέχεται επίσης και στο χώρο του Κέντρου Υγείας, όπως και μια σειρά από ατομικές συναντήσεις με τη μαία που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν και να ενημερώσουν την έγκυο για τον τοκετό, την καισαρική τομή, τις μεθόδους αναλγησίας στη γέννα, την φροντίδα του βρέφους και φυσικά την λοχεία. Για πληροφορίες, καλείτε στο τηλέφωνο 2755360315.

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες, εντός και εκτός Κέντρου Υγείας, παρέχονται δωρεάν και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας.

Πηγές: https://www.lllgreece.org/wbw-waba#h.ktem61fckmab

https://waba.org.my/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...