Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξανά στο παρασκήνιο η έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Άστρους

Ξανά στο παρασκήνιο η έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Άστρους

Δυστυχώς  πληθαίνουν οι καταγγελίες από συμπολίτες μας, μετά από συνεχόμενα περιστατικά, που έρχονται πάλι να αναδείξουν  ,το μεγάλο θέμα  της ελλείψεως οδηγών ασθενοφόρων , κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 24ώρου, στο Κέντρο Υγείας  Άστρους. Δικαίως υπάρχει αυτή η αγανάκτηση από τους δημότες κι επισκέπτες, γιατί δεν υπάρχει πάντα  οδηγός και ειδικά μέσα στα Σαββατοκύριακα  και  το καλοκαίρι, γίνεται το πρόβλημα εντονότερο, με το να υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα, με επιπλέον περιστατικά.

Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες όπως πληροφορηθήκαμε  στο ρεπορτάζ που κάναμε, χρειάστηκαν συμπολίτες ασθενοφόρο για βαριά περιστατικά για την μεταφορά τους, και δεν υπήρχε οδηγός ,διότι ήταν σε μεταφορά άλλου ασθενούς σε άλλο περιστατικό στην Τρίπολη, και την ίδια στιγμή ,τα άλλα 2 ασθενοφόρα, να είναι παρκαρισμένα στο Κ.Υ!!

Επικοινωνήσαμε με την διευθυντήρια του Κ.Υ Άστρους κ. Πηγή Περδικάκη, η οποία μας ενημέρωσε  για τα σημερινά δεδομένα, για την ομαλή  λειτουργία του Κ.Υ. και τους οδηγούς που χρειάζονται, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα…

Λίγα λόγια με το Ιστορικό του θέματος ,την ενημέρωση που είχαμε και τις προτάσεις που κάνουμε…

Αυτή την στιγμή, στο Κ.Υ Άστρους απασχολούνται 4 οδηγοί ,1 είναι μόνιμος και 3 από απόσπαση. Να σημειώσουμε 3 μόνιμοι  οδηγοί δικοί μας έχουν αποσπαστεί αλλού, κάνοντας χρήση των νόμων…

Για να καλύψουμε όλο το 24ωρο, θέλουμε 5 οδηγούς, αλλά αν λείπει το ασθενοφόρο για Τρίπολη και υπάρξει και άλλο περιστατικό ,καλούν το ΕΚΑΒ. Αν υπάρχει διαθέσιμο, θα έρθει περίπου σε 1 ώρα από την Τρίπολη, ή θα το περιμένουμε να γυρίσει από Αθήνα ή  από όπου αλλού βρίσκεται. Άρα για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, θέλουμε 6  μόνιμους οδηγούς στο Κ.Υ Άστρους, γι αυτό προτείνουμε όταν προκηρυχθούν νέες θέσεις να μετρά θετικά η εντοπιότητα των υποψηφίων.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, για  να λύσει το πρόβλημα, είχε παραχωρήσει μόνιμα με απόσπαση, έναν ακόμα οδηγό, μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που είχε προκύψει, όπως επιτρέπει η νομοθεσία.

Καλούμε την παρούσα δημοτική αρχή, αν μπορεί να κάνει το ίδιο ,μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις των οδηγών.

Ιστορικό

Πριν λίγα χρόνια, μετά από ένα τραγικό συμβάν σε συντοπίτη μας, η οικογένεια και σύσσωμη η κοινωνία με δωρεές συνεισέφερε, μαζί και με την συνδρομή του συλλόγου των Φίλων Κ.Υ Άστρους,  ώστε να αγοραστεί ένα σύγχρονο ασθενοφόρο, για να μην έχουμε άλλα προβλήματα στην διακομιδή των ασθενών, με δυσάρεστες συνέπειες.

Σήμερα έχουμε 1 ασθενοφόρο ακόμα από δωρεά Γερμανών  φίλων της περιοχής μας, και πρόσφατα παραλάβαμε από την Περιφέρεια ,ένα υπερσύγχρονο νέο ασθενοφόρο. 

Ερχόμαστε πάλι σήμερα να γίνουμε αποδέκτες παρομοίων συμβάντων…

Οι  κούφιες υποσχέσεις των πολιτικών της περιοχής και της κεντρικής εξουσίας για την οριστική λύση του προβλήματος, συνεχίζονται όλα αυτά τα χρόνια… καθώς και οι προσωρινές λύσεις προεκλογικά κάθε φορά,  αποσπάσεων οδηγών με πελατειακές- κομματικές  σχέσεις ,με όποιον βρίσκεται στην εξουσία και στην συνέχεια πάλι τα ίδια…

Ο σεβασμός της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου και η ποιότητα ζωής, έχει χαθεί ,ενώ θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή …

Μήπως και εμείς σαν τοπική κοινωνία ,πρέπει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα πιο δυναμικά για την οριστική λύση του προβλήματος ,πριν χτυπήσει το κακό και την δική μας πόρτα;

Πρόταση.

Καλούμε τον Σύλλογο Φίλων Κ.Υ Άστρους, να πάρει πρωτοβουλίες για να οργανώσουμε όλοι μαζί, μια κινητοποίηση για το θέμα αυτό ,ξεκινώντας με ένα πανό διαμαρτυρίας που θα αναρτηθεί σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας, στις πλατείες του Δήμου μας, και στην συνέχεια στις αρχές του νέου έτους, να συντάξουμε ένα κείμενο διαμαρτυρίας, που θα το υπογράφουν δημότες, σύλλογοι και φορείς της περιοχής. καθώς να κλείσουμε συμβολικά για λίγη ώρα τον περιφερειακό  επαρχιακό δρόμο “καρμανιόλα” Άστρους-Λεωνιδίου, να καταγραφεί από τα ΜΜΕ  και να σταλεί η διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος & Team Κοιν.Σ.Επ“Promo kynouria”

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 23:37 Σύνδεσμος σχολίου

    πιθανα να εχουν παει με νομιμες διαδικασιες, υπαρχουν νομοι γι αυτα, πχ...δημοτικο συμβουλοι κλπ. το θεμα δεν ειναι εκει, αλλα τι διαδικασιες κανει ο καθε διευθυντης του κεντρου υγειας και ο δυπεαρχης, και οι τοπικοι βουλευτες. τον ιανουαριο νοιγει παλι η πλατφορμα των επικουρικων, πιθανον να μην βρειτε παλι. την κυριακη με διαφορα 10 λεπτων η περιοχη ζητησε 2 ασθενοφορα απο την τριπολη.
    υγ : σταματηστε τις κατόικον νοσηλειες με το ασθενοφορο σας, κρατηστε και κανα περιστατικο εκει, και λιγοτερη χρηση εκαβ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 19:58 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ!! ΠΩΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΔΙΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΥΠΕ ΔΩΣΑΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ; ΣΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ; ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΟΧΙ ΜΙΣΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...