Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: "Οι κάτοικοι της Αρκαδίας αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, από πλευράς Υγείας"

Παπαηλιού: "Οι κάτοικοι της Αρκαδίας αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, από πλευράς Υγείας"

  

                                       

Ο βουλευτής Αρκαδίας  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Η. Παπαηλιού

για την απόφαση της 6ης ΥΠΕ-της κυβέρνησης να παραχωρηθεί το ένα ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Τροπαίων στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού

Η πρόσφατη απόφαση να παραχωρηθούν δύο ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων, παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη οδηγών που να καλύπτουν όλες τις βάρδιες, έγινε δεκτή με συγκρατημένη ανακούφιση από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Όμως «πριν αλέκτορα λαλήσαι» το ένα από τα δύο και όχι τρία ασθενοφόρα, όπως ανακριβώς ανέφερε ο Υπουργός Υγείας στη Βουλή, με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ-της κυβέρνησης παραχωρείται στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού.    

Αυτή η απόφαση αποδεικνύει, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» κινείται με όρους επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς. Ικανοποιεί εντελώς προσωρινά ένα αίτημα και στη συνέχεια, το «παίρνει πίσω» για λόγους προφανώς ψηφοθηρικούς, ενόψει εκλογών, παρότι το Κέντρο Υγείας Τροπαίων βρίσκεται σε δυσπρόσιτη και απομακρυσμένη περιοχή, σε μεγάλη  απόσταση από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στην Τρίπολη.

  

Η ανάκληση αυτής της απόφασης είναι αναγκαία, αφού η διακομιδή ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές, όπως από αυτή των Τροπαίων, με ασθενοφόρα προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στην Τρίπολη, «κρατάει ώρα» και πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τους ασθενείς.

Έχει τεθεί επανειλημμένα το θέμα των Κέντρων Υγείας που εξυπηρετούν τους κατοίκους της υπαίθρου, εν προκειμένω της Αρκαδίας, οι οποίοι αισθάνονται και είναι από πλευράς υγείας εγκαταλειμμένοι, λόγω έλλειψης αριθμητικά επαρκούς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οδηγών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...