Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διοικητής Παναρκαδικού Νοσοκομείου: "Εξελίσσονται παρεμβάσεις ενδυνάμωσης της κεντρικής δομής υγείας της Αρκαδίας"

Διοικητής Παναρκαδικού Νοσοκομείου: "Εξελίσσονται παρεμβάσεις ενδυνάμωσης της κεντρικής δομής υγείας της Αρκαδίας"

“Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, έχουν δρομολογηθεί σημαντικές παρεμβάσεις. Με αυτά που θα γίνουν, θα επέλθει σοβαρή αναβάθμιση σ’ όλα τα επίπεδα”.

Αυτό δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου της Τρίπολης, Τάσος Τζανής, στο περιθώριο εκδήλωσης της Καρδιολογικής Κλινικής του Παναρκαδικού νοσοκομείου, στην Τρίπολη.

Για την Καρδιολογική Κλινική, είπε τα εξής: ” Έχουμε αύξηση καρδιολόγων στην Κλινική. Είναι έξι, μαζί με τον διευθυντή της. Έχουμε καλό Καρδιολογικό Τμήμα, αφού εάν συνδυαστεί με το Αιμοδυναμικό και την Μονάδα εμφραγμάτων και εγκεφαλικών, δημιουργείται μία δομή, που προτιμάτε από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου”.

Ο διοικητής, αναφέρθηκε και στις λοιπές επενδύσεις που έγιναν, γίνονται και σχεδιάζεται να γίνουν.

” Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, μέσω του ΕΣΠΑ, φτάνει στο τέλος του. Αγοράστηκαν αρκετά μηχανήματα. Ο προυπολογισμός όλου αυτού εξοπλισμού, είναι στο 1,9 εκατ. ευρώ. Προχωρά και το θέμα της ενεργειακής θωράκισης. Η παρέμβαση, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ είναι ενταγμένη στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Περιμένουμε να προχωρήσει και αυτή. Θα βελτιώσει το ενεργειακό αποτύπωμα του νοσοκομείου. Θα επιφέρει και οικονομία. Μόνο για την προμήθεια πετρελαίου, θέλουμε γύρω στις 600.000 ευρώ το χρόνο. Τώρα, θα πάμε στα μισά, ίσως και πιο κάτω από τα μισά. Έχει πάρει το δρόμο της η ενεργειακή αναβάθμιση”.

Ο Τάσος Τζανής, απάντησε και σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, για το θέμα της επέκτασης του Νοσοκομείου, με την κατασκευή νέων ορόφων.

Δήλωσε τα εξής για το θέμα: “Είναι ένα φαρανωικό έργο η καθ’ ύψους επέκταση. Είναι να κατασκευαστούν 3 νέοι όροφοι. Πρόκειται στην ουσία, για ένα νέο Νοσοκομείο. Είναι μεγάλο έργο, ύψους 16.600,00 ευρώ. Προφανώς η χρηματοδότηση θα αναζητηθεί μέσα απ’ το νέο ΕΣΠΑ. θα δούμε. Πάντως, η μελέτη (ύψους 260.000), είναι έτοιμη. Μας την έδωσε, δωρεάν, η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το θέμα εδώ, έχει να κάνει και με την πολιτική βούληση. Είναι δηλαδή και πολιτικό.”

Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου, απάντησε και σε άλλη ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, που είχε να κάνει με την εξέλιξη του νοσοκομείου σε τριτοβάθμια δομή υγείας. ” Είναι κάτι που συζητείται από πολλούς. Να γίνει. Ωστόσο, πρέπει να τηρούνται οι όροι και οι προυποθέσεις. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο ίδιος ο Πρύτανης, διεκδικούν αυτή την εξέλιξη. Θέλουν αυτές οι δύο δομές της Τρίπολης να δουλέψουν μαζί. Είναι ένα όνειρο όλων μας. Εάν γίνει, θα αλλάξει ριζικά όλη η εικόνα της Αρκαδίας και της ευρύτερης περιοχής. Είναι, πάντως, ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο”.

www.ertnews.gr

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 09:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί λέει θα αναζητηθεί μέσω ΕΣΠΑ ; Νομίζω ότι είναι έργο που θα χρηματοδοτηθεί από την Παναρκαδική Ομοσπονδία .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...