Στελέχη του ΚΕΘΙ στο ΔΙΕΚ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (εικόνες)

Το ΔΙΕΚ του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης στα πλαίσια του μαθήματος Νοσηλευτική(Πρακτική στο Νοσοκομείο) υποδέχθηκε την Δευτέρα 29 Μαϊου 2023 στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας(ΚΕΘΙ).
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των καταρτιζόμενων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την προετοιμασία για την άσκηση του μελλοντικού τους ρόλου ως επαγγελματίες υγείας.
Οι επαγγελματίες υγείας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με θύματα έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας. Για το λόγο αυτό οφείλουν να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις μορφές βίας και να μπορούν να ανταποκριθούν κατάλληλα στην άμεση και βραχυ- ή/και μακροπρόθεσμη φροντίδα, θεραπεία και στήριξη που έχουν ανάγκη οι γυναίκες θύματα βίαιων συμπεριφορών.
Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Τσαούση Θεοδώρα Ψυχολόγο, Χριστοπούλου Αγγελική Κοινωνική Λειτουργό και Ελένη Μητροπούλου Σύμβουλο Νομικής Στήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας, τις εξαιρετικές ομιλίες τους και την εποικοδομητική συζήτηση.
Διευθύντρια ΔΙΕΚ
Μαργιώλου Γεωργία
Σχετικά Άρθρα
- Επίτιμος Δημότης του Δήμου Τρίπολης θα ανακηρυχτεί ο Καθηγητής Χρίστος Παπαδημητρίου
- Έργα στο κολυμβητήριο Τρίπολης | Εγκρίθηκε η 5η παράταση, κόντρες και φωνές στο δημοτικό συμβούλιο
- Αστέρας AKTOR | Η αποστολή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό
- Ελεύθερος ο 42χρονος για το κυνηγετικό δυστύχημα στη Γορτυνία
- Γιορτή Ελιάς στο Ξηροπήγαδο!