Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βόρεια Εύβοια | Ένας άνθρωπος πέθανε σε καρότσα αγροτικού ΙΧ - Δεν υπήρχε οδηγός για να οδηγήσει το ασθενοφόρο

Βόρεια Εύβοια | Ένας άνθρωπος πέθανε σε καρότσα αγροτικού ΙΧ - Δεν υπήρχε οδηγός για να οδηγήσει το ασθενοφόρο

Ενάμιση μήνα μετά τα ...πανηγύρια για το νέο ασθενοφόρο που χάρισε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, κάτοικοι και φορείς της βόρειας Εύβοιας καταγγέλλουν ότι ένας ακόμη άνθρωπος μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού και τελικά έχασε τη ζωή του.

Το τραγικό συμβάν έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου στο Μετόχι Κηρέως.

Ένας 76χρονος άντρας αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και οι δικοί του απευθύνθηκαν στο κέντρο υγείας, αλλά δεν υπήρχε οδηγός για να οδηγήσει το ασθενοφόρο.

Έτσι, στράφηκαν στη λύση του ΕΚΑΒ Ιστιαίας. Από εκεί ενημερώθηκαν ότι το ασθενοφόρο θα έκανε μία ώρα περίπου να φτάσει στο Μετόχι.

Αποτέλεσμα ήταν κάτοικοι του χωριού να βάλουν τον 76χρονο στην καρότσα αγροτικού ΙΧ και να τον μεταφέρουν στο κέντρο υγείας.

Δυστυχώς, όμως, δεν πρόλαβε να φτάσει στο Κ.Υ. Μαντουδίου και ξεψύχησε στον δρόμο, πάνω στην καρότσα. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας Μπάμπης Τσιβίκας κατήγγειλε στο egnomi.gr:

«Είναι το δεύτερο περιστατικό με συντοπίτη μας να μεταφέρεται με καρότσα αγροτικού και να καταλήγει πριν του δοθεί ιατρική βοήθεια. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο χάθηκε ένας 64χρονος.

»Παρόλ' αυτά, είχαν το θράσος κάποιοι να στήσουν πανηγύρι για την παραλαβή του νέου ασθενοφόρου. Εδώ και χρόνια ακούμε για λειτουργία ΕΚΑΒ Μαντουδίου, αλλά δεν βλέπουμε να γίνεται πράξη».

Από την πρώτη στιγμή, η «Γνώμη» είχε επισημάνει ότι το νέο ασθενοφόρο δεν λύνει προβλήματα στην περιοχή, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο πλήρωμα.

Για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ και του κέντρου υγείας, κάτοικοι και φορείς έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας τον περασμένο Μάιο έξω από το δημαρχείου Μαντουδίου (κεντρική φωτό), αλλά οι υπεύθυνοι αδιαφόρησαν.

https://www.egnomi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...