Menu
RSS
Κυριακή, 14/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δέσμευση Υπουργείου Υγείας σε Κωνσταντινόπουλο: "Το αργότερο σε 45 ημέρες θα καλυφθούν οι 2 θέσεις ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο"

Δέσμευση Υπουργείου Υγείας σε Κωνσταντινόπουλο: "Το αργότερο σε 45 ημέρες θα καλυφθούν οι 2 θέσεις ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο"

Στην Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή για την έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στην Πρωτολογία του ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε στον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θειστοκλέους, τα εξής:

“Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έπρεπε να έχει 7 ακτινολόγους και σήμερα έχει έναν και αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα.
Πρώτον, γιατί όσες μετακινήσεις και να γίνονται δεν καλύπτουν όλες τις εφημερίες και επειδή είστε νευροχειρούργος καταλαβαίνεται ότι η νευροχειρουργική δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν άνθρωπο. Δεύτερον, σκεφτείτε ότι ένα περιστατικό έρχεται από το Λεωνίδιο ή τα Τρόπαια και τον παίρνει το ΕΚΑΒ και τον μεταφέρει στο Άργος ή στην Καλαμάτα και μετά πρέπει να τον γυρίσει πίσω. Άρα καταλαβαίνεται ότι έχουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο που δεν μπορεί να λειτουργήσει και βεβαίως τους πολίτες που θέλουν να κάνουν ένα επείγον περιστατικό και δεν μπορούν να το έχουν. Και δεν είναι η πρώτη φορά αλλά είναι μια πραγματικότητα. Επειδή είχαμε μιλήσει με την κα. Γκάγκα εδώ και δέκα μήνες, μας είχε πει ότι θα προκηρυχθούν θέσεις ακτινολόγων και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.
Κύριε Υπουργέ, είναι εντελώς παράξενο να λέει η Κυβέρνηση ότι έχει κάνει επανάσταση στο χώρο της πληροφορικής και σήμερα να μην έχουμε τηλεϊατρική; Μια αξονική, μια μαγνητική να τη δώσει ο τεχνολόγος να τη διαβάσουν στην Αθήνα ή στην Πάτρα και να μπει το περιστατικό να χειρουργηθεί.
Νομίζω ότι ενώ έχουμε καλή επικοινωνία, αλλά στην ουσία των πραγμάτων δεν έχουμε αποτελέσματα».
Στη Δευτερολογία του ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε στον Υπουργό ότι «Χρειάστηκαν δέκα μήνες για να προχωρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου  στην τηλεϊατρική. Έλεγα στην κα Γκάγκα ότι σε μια εβδομάδα θα μπορεί να δουλεύει η τηλεϊατρική!  Δηλαδή να στέλνουν τις μαγνητικές και τις αξονικές σε άλλο νοσοκομείο για γνωμάτευση.
Κρατώ ως θετικό ότι σε 45 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις για τις δύο θέσεις ιατρών. Το μοντέλο αυτό κατά το οποίο οι κρίσεις καθυστερούν τόσο πολύ, σε ένα ήδη υποβαθμισμένο σύστημα, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.
Τα νοσοκομεία αφυδατώνονται από προσωπικό. Αν δεν δοθούν κίνητρα στους ιατρούς, σε λίγο καιρό, δεν θα υπάρχουν καθόλου αγροτικοί ιατροί. Εμείς πιστεύουμε στο ΕΣΥ, το οποίο άλλωστε είναι μια επιτυχία του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι οι ιδιώτες γιατροί, μαζί με τους γιατρούς του δημοσίου, μπορούν να λειτουργήσουν με έναν τρόπο ώστε να βοηθήσουν το ΕΣΥ. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τη δυνατότητα σε έναν εξωτερικό γιατρό να κάνει την ακτινογραφία ή μια αξονική, αλλά ο ίδιος ο ιδιώτης γιατρός το βράδυ να κοιμάται και να μην κάνει εφημερίες. Πρέπει να κάνει και εφημερίες, ώστε να λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Είναι καλό οι ιδιώτες να εμπλέκονται όταν υπάρχει έλλειψη ιατρών, αλλά να βοηθούν κι αυτοί το ΕΣΥ».


Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι : «από τις 6 οργανικές θέσεις κλινικής είναι μόνο μία που είναι καλυμμένη και οι υπόλοιπες θέσεις έχουν προκηρυχθεί πάρα πολλές φορές και καταλήγουν άγονες».
Παρόλα αυτά επισήμανε ότι υπάρχουν όμως δύο ενθαρρυντικά. «Το ένα είναι ότι η τελευταία προκήρυξη μια για επιμελητή Α’ και μια για διευθυντή, αυτή τη φορά υπάρχουν υποψήφιοι και οι θέσεις αναμένεται στον επόμενο ένα με ενάμιση μήνα να έχουν ολοκληρωθεί τα συμβούλια κρίσης».
Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι και θα συμφωνήσω μαζί σας ότι θα πρέπει να έχουμε το σύστημα pacs να μπορεί να γνωματεύετε από αλλού, γιατί το πρόβλημα με την ειδικότητα της ακτινολογίας είναι πάρα πολύ έντονο και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογραφεί από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης η σύμβαση για την τηλεϊατρική».

4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 09:58 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ 08,42 ?????

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 08:42 Σύνδεσμος σχολίου

  Ποιος ασχολείται? Αυτός έπρεπε κάθε παρασκευή να έρχεται στο νοσοκομείο και να αναλαμβάνει να κάνει υπηρεσία ακτινολόγου εθελοντικά όπως είναι και η ειδικότητά του και όχι να παίζει πρέφα στο καφενείο της Γλανιτσας και να καταφέρεται απρεπώς κατά συαδέλφων του γιατρών

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 23:21 Σύνδεσμος σχολίου

  Αυτά είναι τα μνημονιακά αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα!!!!
  Το 2010 δεν είναι που δε προλάβατε να τα διαβάσετε αλλά τα υπογράψατε όμως;;;;Εεεε;;;;
  Επομένως μη φωνάζετε άδικα ότι σπείρατε τώρα θερίστετο.....
  Να ζούσε ο συγχορεμενος Ηγέτης και θα σου έλεγα για το συστήματα Υγείας !!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο μόνος που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...