Τρίπολη | Δημόσια Ακαδημία Φαρμάκου – Κοινή αναγνώριση από Ζαχαράκη, Τρύφωνα και Δέμο στον ρόλο του Κώστα Βλάση (vd)
Στην ίδρυση της πρώτης δημόσιας Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα του φαρμάκου, με έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας, προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έπειτα από τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Κώστα Βλάση και της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο του Υφυπουργού Κώστα Βλάση, ο οποίος, όπως επισημάνθηκε, συνέβαλε καθοριστικά στην ταχεία υλοποίηση του εγχειρήματος, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού συστήματος. Η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι, παρότι ο κ. Βλάσης κατάγεται από την περιοχή, κινήθηκε με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αίσθηση ευθύνης που θα επέδειξε για οποιαδήποτε γωνιά της χώρας, επιλέγοντας τη λογική της άμεσης συνέργειας και της αποτελεσματικότητας.
Από την πλευρά του, ο κ. Βλάσης υπογράμμισε ότι η νέα Ακαδημία δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα στα παιδιά της περιφέρειας να βρουν εργασία στον τόπο τους, ενισχύοντας την περιφερειακή ανάπτυξη και αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της εσωτερικής μετανάστευσης των νέων. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη Ακαδημία ως προπομπό για αντίστοιχες δράσεις που θα ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων, έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που «σηματοδοτεί μια καινούρια μέρα στη διασύνδεση της παραγωγής με την εκπαίδευση», επισημαίνοντας ότι η υλοποίησή του κατέστη εφικτή χάρη στην πολιτική βούληση και τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον αρμόδιο Υφυπουργό. Όπως ανέφερε, η επιλογή της Τρίπολης δεν ήταν τυχαία, καθώς, με τις επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, η περιοχή αναζωογονείται, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι και οι νέες να παραμείνουν στον τόπο τους – στόχος που, όπως τόνισε, αποτέλεσε κοινή προτεραιότητα με τον κ. Βλάση από την πρώτη στιγμή.
Αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική τόσο για τον κλάδο όσο και για την Αρκαδία, σημειώνοντας ότι η συνεργασία με το Υπουργείο και προσωπικά με τον Υφυπουργό Κώστα Βλάση υπήρξε καθοριστική για να προχωρήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο σε μια περιοχή που στο παρελθόν μαστιζόταν από την ανεργία. Όπως ανέφερε, πριν από τρία χρόνια υπήρξε η δέσμευση η Τρίπολη να εξελιχθεί σε κέντρο της φαρμακοβιομηχανίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την πολιτεία –μέσω της σημερινής ηγεσίας– να στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Tags:
Κώστας Βλάσης, Θεόδωρος Τρύφων, Δημήτρης Δέμος, Ακαδημία Φαρμάκου, Υπουργείο Παιδείας, Επενδύσεις στην Τρίπολη, Μαρία Ζαχαράκη,Σχετικά Άρθρα
- Ξεκίνησε η διαδικασία για την Βασίλισσα του 28ου Καρναβαλιού Μεγαλόπολης!
- Βουλή - Αντιπαράθεση για το καταφύγιο της Τρίπολης | Για "κολαστήριο" μίλησε Ακρίτα - Σπανάκης: "Έγιναν έλεγχοι και η γενική κατάσταση υγείας των ζώων ήταν καλή"
- Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Πολιούχου και Προστάτη Βυτίνας, Αγίου Τρύφωνα (εικόνες)
- Εργαστήριο Τεχνικής Κολλάζ από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης
- Συμμετοχή του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργου Καμπύλη, στη διημερίδα ΕΣΠΑ στο Ναύπλιο






