Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτή είναι η αλήθεια – Τραγικές οι ελλείψεις γιατρών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (πίνακες)!

Αυτή είναι η αλήθεια – Τραγικές οι ελλείψεις γιατρών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (πίνακες)!
Μπορεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα Νοσοκομεία της χώρας και οι δείκτες του να είναι εξαιρετική, μέσα από την προσπάθεια που γίνεται καθημερινά τόσο από τη Διοίκηση όσο και από το προσωπικό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Προβλήματα υπάρχουν και είναι πολύ μεγάλα. Υπάρχουν πάρα πολλές ειδικότητες γιατρών που έπρεπε να υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο.
Στις εφημερίες υπάρχουν τεράστιο ζήτημα και το ξέρουν καλά όλοι στο Υπουργείο Υγείας.
Δεν μπορεί κανείς να μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Όλοι οι φορείς πρέπει να πιέσουν για να στελεχωθεί το Νοσοκομείο και να μην διώχνει περιστατικά για άλλες πόλεις.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, έγραψε ένα άρθρο και μέσα από πίνακες περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.
Διαβάστε το..

"Τα τελευταία στοιχεία για την αποδοτικότητα των Νοσοκομείων, σύμφωνα με το esy.net, παρουσίασε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στην τριμηνιαία συνάντηση που είχε στο υπουργείο Υγείας με τους Διοικητές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Βάσει λοιπόν στοιχείων που αφορούν :
-Οικονομικούς Δείκτες
-Λειτουργικούς Δείκτες
-Συνδυαστική Αξιολόγηση βάσει Οικονομικών Λειτουργικών Δεικτών βασιζόμενη στις εισροές και εκροές κάθε Νοσοκομείου.
Βάσει λοιπόν αυτών των δεικτών Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο κατατάσσετε στα 10 Καλλίτερα της Χώρας.

Πάντα υπερασπίζομαι το Νοσοκομείο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το Ιατρικό , νοσηλευτικό, και διοικητικό προσωπικό ώστε να κρατιέται το Παναρκαδικό σε ένα ανεκτό επίπεδο μέσα στην λαίλαπα των μνημονίων την κατάρρευση του ΕΣΥ και του κράτους Προνοίας. Όταν ο Κ. Καραμανλής είχε καυχηθεί στην Βουλή ότι η Ελλάδα έχει ευημερήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου απάντησε: «Όταν οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι υποφέρουν.»(αναφέρομαι στους γίγαντες όχι οι νάνοι κλώνοι τους), κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα success story, πλεονάσματα, καλλίτερα , χειρότερα νοσοκομεία κλπ. επικοινωνιακά κόλπα του Αδώνι για να κρύβονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό των νοσοκομείων και η κολοσσιαία υποχρηματοδότηση τους με καταλυτικές για την υγεία συνέπειες. με γιατρούς απλήρωτους ειδικευμένους και ανειδίκευτους (κυρίως αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης έχοντας να πληρωθούν εφημερίες μηνών).
Ποιά είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι και είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος.

Αυτά είναι τα προγράμματα εφημεριών του Νοσοκομείου το τριήμερο 30,31/5/και 1/6/2014

IMGΚΛΙΚ στην εικόνα  
IMG_0001κλικ στην εικόνα
IMG_0002

Τι παρατηρούμε

Δεν υπάρχει, παιδίατρος, πνευμονολόγος, ογκολόγος, παιδοψυχίατρος, Χειρουργός στην ΑΧ, νευροχειρουργός, ορθοπεδικός στην ΑΟ, ουρολόγος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος στην α και β μαιευτική, οδοντίατρος, παιδοχειρουργός, γναθοχειρουργός,, ακτινολόγος, παθολογοανατόμος, κυτταρολόγος, αιματολόγος, φαρμακοποιός, βιοχημικός, ψυχολόγος.

Ερχόμαστε στους ειδικευόμενους που καλύπτουν την εφημερία ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση, 3 βοηθοί στην παθολογική να καλύψουν επείγοντα, και κλινική, ένας βοηθός στην καρδιολογική, τρεις βοηθοί στην χειρουργική έτσι και τύχη χειρουργείο που κάθε μέρα έχει μένει έξω ένας βοηθός για τα επείγοντα και τις κλινικές, ένας βοηθός γυναικολόγος. Κανένας δε βοηθός στον εργαστηριακό τομέα. Αυτό συμβαίνει όλο το τριήμερο. και είμαστε κεντρικό νοσοκομείο και καλύπτουμε και τα γύρω νοσοκομεία αλήθεια ως πότε; Κατά αλλα είμαστε μέσα στα δέκα πρώτα νοσοκομεία της χώρας. Ψυχίατρο θέλουν αυτοί που έβγαλαν τα στοιχεία αλλά ξέχασα τι άραγε μπορούμε να περιμένουμε από τον κατά δήλωση του μνημονιακότερο υπουργό της κυβέρνησης Βενιζέλου, Σαμαρά. Γεωργιάδη Αδωνι.

Ήθελα να ήξερα αυτοί που υπογράφουν το πρόγραμμα εφημέρευσης το θεωρούν ασφαλές;;;;;;; Μπορεί το νοσοκομείο να συνεχίση να λειτουργεί έτσι;; Αναλάβετε τις ευθήνες σας κυριοι τοπικοί παράγοντες κ. περιφεριαρχη, βουλευτές, δήμαρχοι. Έχετε υποχρέωση απέναντι στον λαό της Αρκαδίας, μη ζητάτε μόνο την ψήφο του.Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. «Η προάσπιση της δημόσιας υγείας και του κράτους προνοίας η προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου»

Παπασταματάκης Γεώργιος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας"

8 σχόλια

  • ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ
    ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 10:22 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΡΕ...ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.ΚΑΙ ΜΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ..ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΟΔΗΓΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΩΡΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ, ΕΙΤΕ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ..ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!!

  • ενημερωμενος αρκας
    ενημερωμενος αρκας Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 21:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Κυριε παπασταματακη σαν γιατρος γνωριζεται καλα οτι πρωτα κανετε διαγνωση και μετα σειρα εξετασεων για να δωσετε και το ενδεδειγμενο φαρμακο αγωγη ωστε ναψουμε την ..ιαση!
    Μονος σας διαγνωσατε και σωστα οτι τα προβληματα ειναι της μνημονιακης πολιτικης που σαν επιδημια εχει απλωθει στην χωρα μας! Μεχρι εδω συμφωνουμε; Στην επιδημια αυτη τι κανουμε γιατρε; Κλαιμε φωναζουμε,σκουζουμε,βριζουμε...η δινουμε την καταλληλη αγωγη ειτε στο χειρουργειο;;;;
    Το μονο που ΔΕΝ κανουμε να μενουμε απαθεις και διαμαρτυρομενοι!!! Δεν δισταζουμε και στον ...ακρωτηριασμο για να σωσουμε απο την σηψαιμια το υπολοιπο υγιες σωμα! Ειναι τοσο απλη η ...πολιτικοποιηση της χειρουργικης,ειτε η χειρουργικη της πολιτικης!!! Γιαυτο μονο ΣΥΡΙΖΑ με τα σημερινα δεδομενα! Εκτος αν επιλεγεις την ολοσωμη σηψαιμια και τον αποχαιρετισμο. Αλλωστε οι επιστημες....εξελισσονται.Μνημονιο η αντιμνημονιο; Μνημονιο η ΣΥΡΙΖΑ; Γεια χαρα σου!

  • kom
    kom Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 11:03 Σύνδεσμος σχολίου

    γιατρέ εγω στη θέση σου θα πήγαινα στο ΚΚΕ!

  • παπασταματακης Γεώργιος
    παπασταματακης Γεώργιος Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 10:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν είναι δικιά μου δουλειά να βρίσκω λύσεις. Άλλοι πληρώνονται γι αυτό. Εγώ επισημαίνω τα προβλήματα. Παρόλα αυτά Η πρόταση έχει γίνει και η λύση είναι πολύ απλή. Αύξηση των εφημεριών από 7 σε 10 των ειδικευμένων γιατρών όπως παλιά ώστε να καλύπτονται τα τμήματα έστω οριακά γιατί τώρα σε υποχρεώνουν να κάνεις 7 εφημερίες και όπου υπάρχουν 2 ειδικευμένοι έχουμε 2*7 14 ημέρες κάλυψης και 16 κενές, όπου υπάρχουν 3ειδικευμένοι 3*7 21μέρες κάλυψη και 9 μέρες ακάλυπτες ενώ 3*10 βγαίνει όλος ο μήνας . Να δοθεί τρίτη παράταση στους ειδικευόμενους. ( ήρθαν μετά από τόσα χρόνια να πουν ότι είναι παράνομη η τρίτη παράταση των ειδικευομένων με αποτέλεσμα να σηκώνονται και φεύγουν)Να πληρώνονται οι γιατροί εγκαίρως. Τον Ιούλιο Αύγουστο θα φύγουν 4 ειδικευόμενοι αν δεν δοθεί παράταση. Να δώ τι θα γίνει τότε. Λύσεις υπάρχουν πολιτική βούληση δεν υπάρχει. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο σκέλος είναι ότι μεθοδευμένα γίνονται όλα για να παραδοθούν εν τέλει όλα τα νοσοκομεία για ένα κομμάτι ψωμί στους ιδιώτες. Μνημονιακές υποχρεώσεις βλέπετε. Καμία σχέση δεν έχω ούτε είχα με συριζα. Θα μου πείς γιατρέ γιατί τα δημοσιοποιής αυτά. Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι το πολιτικό κόστος τους φέρνω δημόσια προ των ευθυνών τους και τα (δημόσια )γραπτά μένουν τα αλλα μπαίνουν αρχείο.

  • αρκας
    αρκας Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 05:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολυ σωστα κ.Παπασταματακη και δικαια σχολια σας.
    Εχουν περασει απο το υπουργειο υγειας αρκετοι ασχετοι με την ιατρικη επιστημη, υπουργοι! Φυσικα διοριστηκαν με πολιτικη επιλογη. Αυτα τα θεματα τους τα ειπατε στην Φωφη στον Λοβερδο,στον Λυκουρετζο εστω στον αμιμητο..Αδωνη;;;;;;
    Αν τους ενημερωσατε σαν προεδρος και δεν ειδατε λυση τοτε το προβλημα ειναι πολιτικο και μνημονιακο. Αν δεν τους ενημερωσατε διοτι πιστευεται οτι δεν θα γινοταν τιποτα λογω πολιτικης βουλησης, τοτε η μονη λυση που σας μενει ειναι να ενωσετε τις εμπειριες και την αγωνια σας με τις δυναμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις επομενες εκλογες με δημοσια ανακοινωση! Εκτος και εαν σβυνει η αγωνια σας με εγγραφες κραυγες αγωνιας και ανεξοδες διαμαρτυριες! Εκτος και εαν εχετε καποια αλλη...ΠΡΟΤΑΣΗ. Εχετε;;;

  • Παπασταματάκης Γεώργιος
    Παπασταματάκης Γεώργιος Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 18:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλό θα ήταν να γράφετε επώνυμα. Όχι κύριε δεν αρκεί. Δεν φτάνει. Ο λόγος απλός υπάρχουν τρείς ειδικευόμενοι για τα επείγοντα που πρέπει να παραμείνουν εκεί σκληρά εργαζόμενοι 24 ώρες . Μια χειρουργική ειδικότητα όταν μπει χειρουργείο θέλει τουλάχιστον δύο βοηθούς. Ποιός μένει λοιπόν πίσω να κάνει επείγοντα. Νύκτα, Έρχεται μια ρήξη σπλήνας (ένα τροχαίο) πολύ συνηθισμένο γεγονός πέστε ότι το έχετε πάθει εσείς(μακριά από εσάς) Θέλετε να σας χειρουργήσει ένας ξεκούραστος γιατρός η ένας ταλαιπωρημένος και πολύ κουρασμένος γιατρός. Έρχεται ένα παιδί με σπασμούς που είναι η παιδίατρος, θα το στείλω διακομιδή; έρχεται ένας παππούς με οξεία επίσχεση ούρων δεν υπάρχει ουρολόγος θα τον στείλω διακομιδή; έρχεται ένα οξύ επισκληρίδιο αιμάτωμα ο άνθρωπος πεθαίνει δεν υπάρχει νευροχειρουργός θα τον στείλω διακομιδή; έρχεται ένα οξύ γυναικολογικό περιστατικό πχ ένας πρόωρος με επιπλοκές τοκετός δεν υπάρχει γυναικολόγος ,θα τον στείλω διακομιδή; Δεν θεωρείτε απαραίτητο τον ακτινολόγο η τον τεχνολόγο, η τον εργαστηριακό ποιός θα κάνει διάγνωση υπεύθυνα ποιός θα κάνει αξονική θα τον στείλω διακομιδή; Για ψυχολόγο ναι είναι απαραίτητος αυτός θα πρέπει να διαχειριστή τους γονείς του 19χρονου που είναι κλινικά νεκρό και όχι εγώ όπως έγινε πριν δύο ημέρες. Αντί να στρέφεστε απέναντι μου να σκεφτείτε ότι εσείς φταίτε που ανέχεστε αυτές τις καταστάσεις που επιβάλουν την διάλυση της υγείας και θα πρέπει να χαίρεστε που έχω δύναμη να μιλώ και να γράφω άφοβα για αυτό είμαι πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου 13 χρόνια τώρα. Πάντα παρεμβαίνω και θα παρεμβαίνω πιο έντονα όσο περνά ο καιρός γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά φίλε ανώνυμε.

  • γιάννης
    γιάννης Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 17:02 Σύνδεσμος σχολίου

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    το κάνετε λιγο καλύτερο κύριε;;;; σε γιατρό του νοσοκομείου απευθύνεσθε λίγος σεβασμός δεν βλάπτει

  • ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ
    ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 15:11 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ;ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΜΕΣΑ; ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕΝΕΤΕ ΜΕΣΑ; ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΤΑΝ Σας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;
    ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ; ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ;
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ…..ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΝ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ. ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ…ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ (ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ)…………………………. ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ « ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ»»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...