Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεσηκωμός γιατρών σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας για την περικοπή δεδουλευμένων εφημεριών!

Ξεσηκωμός γιατρών σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας για την περικοπή δεδουλευμένων εφημεριών!

Σε έγγραφη διαμαρτυρία και ερωτήματα προχώρησαν, προς το Ενιαίο Συλλογικό όργανό Διοίκηση των δύο Νοσοκομείων της Τρίπολης (Παναρκαδικό και Ψυχιατρικό), ιατροί και οδοντίατροι των Κέντρων Υγείας Άστρους – Δημητσάνας – Λεωνιδίου – Μεγαλόπολης και Τροπαίων, για την περικοπή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012.

p>Η διαμαρτυρία τους ανέφερε τα εξής: «Μετά την περικοπή στα τελεσθέντα προγράμματα εφημερίων μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012 παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τα εξής :

1. Με ποιων την υπογραφή έγιναν οι οικονομικές περικοπές των δεδουλευμένων εφημεριών μας.

2. Με ποια κριτήρια αποφασίσατε να περικόψετε δεδουλευμένα σε ειδικευμένους ιατρούς και να πληρώσετε στο ακέραιο τους ειδικευόμενους και αγροτικούς ιατρούς.

3. Γιατί τα προγράμματα των εφημερίων μας δεν εγκρίθηκαν από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας πριν την πραγματοποίηση τους.

4. Σύμφωνα με ποιο νόμο περικόπτετε πραγματοποιηθέντα και βεβαιωμένα για την ακρίβεια τους προγράμματα εφημερίων που φέρουν την υπογραφή των Διευθυντών των Τμημάτων.

5. Γιατί δεν ζητήσατε την γραπτή συναίνεση των ιατρών για την όποια κατανομή της περικοπής της αμοιβής των δεδουλευμένων.

Παρακαλούμε για την απάντηση σας στα παραπάνω ερωτήματα το συντομότερο δυνατόν και σας δηλώνουμε ότι απαιτούμε το ποσό της περικοπής των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012 να μας δοθεί στο ακέραιο.

Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας οι Ιατροί και Οδοντίατροι των Κέντρων Υγείας Άστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου, Μεγαλόπολης, Τροπαίων:

Πηγή Περδικάκη - Ιωάννης Πατούρας - Γεώργιος Σαντορινιός-Ευάγγελος Κουρπάς - Ιωάννης Αργυρού - Ελένη Μπέλλα - Ιωάννης Ταραντίλης - Ιωάννης Σερβές – Ευτέρπη Κονδύλη — Βασίλης Βαρδιάμπασης - Ελένη Κατσίνη - Ηλίας Κοντολέων – Νικόλαος Φραγκούλης - Μαρία Κυριαζή - Χρήστος Καλλιμάνης -Φωτεινή Τσιαμπαλή – Χρήστος Μαρκαντές - Κωνσταντίνος Γαϊτανάκης -Γεώργιος Γεωργόπουλος – Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος - Χρήστος Παπαφράγκος - Ευτέρπη Κονδύλη».

Το Ενιαίο Συλλογικό Οργάνου Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Π.Ν. Τρίπολης & Ψ.Ν. Τρίπολης, έλαβε μία απόφαση, κατά πλειοψηφία, αφού έλαβε υπόψη του την Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία η αρμόδια υπηρεσία προέβει στην αποπληρωμή, ως είχε του Δεκέμβρη του 2011 και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 282.605,80, με αποτέλεσμα το αναπομείναν ποσό για εφημεριακή αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας ευθύνης του, μεταβάλλεται πλέον σε 224.530,00 €, ανά μήνα για το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 30.11.2012 (δηλ. 2.469.833,20: 11 μήνες = 224.530,00 €) και επίσης λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι από 01.01.2012 επήλθε μείωση του ωρομισθίου της εφημεριακής αποζημίωσης όλου του Ιατρικού Προσωπικού (Ειδικευμένων, Ειδικευομένων και Επικουρικών), σύμφωνα με το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η απόφαση προβλέπει ότι εγκρίνει την «αναπροσαρμογή - μείωση του ύψους της δαπάνης των πραγματοποιηθέντων εφημερίων μηνός Ιανουαρίου 2012, σε ποσοστό 16% και μηνός Φεβρουαρίου 2012, σε ποσοστό 23,50 %, στους Ειδικευμένους Ιατρούς Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου μας, καθώς και των πέντε (5) Κέντρων Υγείας ευθύνης του, προκειμένου να εναρμονιστεί με τα ποσά της συνολικής επιχορήγησης ύψους 224.530,00 €, ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 30.11.2012 για όλο το Ιατρικό Προσωπικό και επικυρώνει την υπ’ αριθμ. 5552/02.04.2012 απόφαση της κ. Διοικήτριας του Νοσοκομείου, μειοψηφούντων των Μελών του Ενιαίου Δ.Σ. κ. Δήμα Αναστάσιου – Εκπρόσωπου των Ιατρών Ε.Σ.Υ. και των Ειδικευομένων του Νοσοκομείου και κ. Σαραντοπούλου Αδαμαντία – Εκπρόσωπου του λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου, πλην των Ιατρών Ε.Σ.Υ., οι οποίοι θεωρούν ότι η εν λόγω αναπροσαρμογή – μείωση του ύψους της δαπάνης των πραγματοποιηθέντων εφημερίων μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012, που πραγματοποιήθηκε με την υπ’ αριθμ.

5552/02.04.2012 απόφαση της κ. Διοικήτριας του Νοσοκομείου, είναι αυθαίρετη πράξη, διότι περικόπτονται δεδουλευμένες εφημερίες του Ειδικευμένου Ιατρικού Προσωπικού, τόσο του Νοσοκομείου, όσο και των Κέντρων Υγείας ευθύνης του.

Η παρούσα κηρύσσεται άμεσα εκτελεστή πριν την επικύρωση των πρακτικών, λόγω του επείγοντος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...