Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τεράστια ζήτηση έχει ο παιδοψυχίατρος –Ψυχολογικά προβλήματα για τους εφήβους στην Αρκαδία

Τεράστια ζήτηση έχει ο παιδοψυχίατρος –Ψυχολογικά προβλήματα για τους εφήβους στην Αρκαδία

Ιατρικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Στόχος του η ενημέρωση του κοινού για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλο μερίδιο των πολιτών, για τους κινδύνους που αυτή η κατάσταση εγκυμονεί και για τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Συγκεκριμένα θίχτηκε το πρόβλημα της κατάθλιψης, του αλτσχάϊμερ και της άνοιας.

>Ψυχολογικά προβλήματα όπως η κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν στην αυτοκτονία. Στο συνέδριο έγινε λόγος και για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην ψυχολογία, γεγονός που οδηγεί στην δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας της τάξης του 18% τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πιο επίφοβες ηλικίες είναι οι ηλικιωμένοι και οι νέοι.

Σε τοπικό επίπεδο έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Όσο αφορά στους νέους πολλοί είναι αυτοί που ζητούν τη βοήθεια ενός ειδικού ενώ όπως μας δήλωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του ψυχιατρικού νοσοκομείου Μάριος Τυροβολάς τεράστια ζήτηση στην Αρκαδία έχει ο παιδοψυχίατρος!

Σε γραμμή τηλεφωνικής βοήθειας ευελπιστεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο μέλλον. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία θα καλέσετε στο τηλέφωνο 210 7214.148.

Ρεπορτάζ - Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...