Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα μεγάλα προβλήματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Τρίπολης που συνήθως δεν μαθαίνει κανείς!

Τα μεγάλα προβλήματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Τρίπολης που συνήθως δεν μαθαίνει κανείς!

Εδώ και εννιά μήνες μια μικρή μερίδα εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Τρίπολης εκδίδει ένα μικρό μηνιαίο περιοδικό, σχετικά με διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, περιέχει σχολιασμούς θεμάτων επικαιρότητας, άρθρα που αφορούν την ψυχική υγεία και θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Το περιοδικό ονομάζεται " κρίση" και υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση: http://www.e-krisi.blogspot.gr/.

Στη διεύθυνση αυτή, μπορείτε να διαβάζετε σημαντικά άρθρα για την κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

p>Ένα χαρακτηριστικό άρθρο είναι το παρακάτω…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΥΣΗ

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στο χώρο του ΨΝΤ σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δυσκολίες. Τα περισσότερα από αυτά έχουν χρονίσει, μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το χειρότερο είναι πως πέρα από την καθημερινή αναφορά σε αυτά δεν έγινε ποτέ καμία σοβαρή προσπάθεια για να επιλυθούν. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και πίεση προς τη Διοίκηση για να πετύχουμε λύσεις και το κυριότερο να σταματήσουμε οι διαφορετικές ειδικότητες και κλάδοι να βλέπουμε τους άλλους ως αντιπάλους. Εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο και οι συνθήκες πρέπει να βελτιωθούν για όλους.
Το σοβαρότερο όλων είναι η επικείμενη κατάργηση του ΨΝΤ ως οργανισμού δημοσίου δικαίου και η ενσωμάτωση του ως ψυχιατρικού τομέα στο Παναρκαδικο Νοσοκομείο. Βραχυπρόθεσμα δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα για το προσωπικό διότι τα πάντα θα μείνουν ως έχουν. Κανένας όμως δεν είναι σε θέση να μας πει τι θα γίνει όταν ολοκληρωθεί στο Παναρκαδικο η νέα πτέρυγα. Το προσωπικό τότε τι θα απογίνει; Το ερώτημα αυτό προέκυψε έπειτα από τις περυσινές δηλώσεις του κου Λαουδια στη Σπάρτη για μετακινήσεις του προσωπικού του ΨΝΤ μέσω ΑΣΕΠ σε άλλα νοσοκομεία. Το σωματείο εργαζομένων είχε συνάντηση μαζί του πριν λίγο καιρό με θέμα το συγκεκριμένο ερώτημα και ζήτησε διευκρινήσεις για το τι προβλέπει ο οδικός χάρτης του κλεισίματος του ΨΝΤ για το προσωπικό. Του ζητήσαμε επίσης συνάντηση με όλο το προσωπικό για να ακούσουν όλοι τις διευκρινήσεις. Μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει σύντομα αλλά ακόμα τον περιμένουμε να βρει χρόνο για τη συνάντηση. Ίσως να μην θέλει προεκλογικά να στενοχωρηθούμε. Φταίμε όμως και εμείς που δεν τον πιέσαμε.
Ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα έχει σχέση με τις εισαγωγές των ασθενών και την εξέταση των εξωτερικών ασθενών στις κλινικές τις απογευματινές και βραδινές ώρες που τα Εξωτερικά Ιατρεία λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης είναι κλειστά. Δημιουργούνται επεισόδια από επισκέπτες που έρχονται για συνταγογράφηση, από χρήστες που ζητούν φάρμακα, διαταράσσουν την ησυχία των κλινικών και βάζουν σε κίνδυνο το προσωπικό. Μια παλιά καλή πρόταση του Σωματείου είναι να επανδρωθεί το τμήμα των Ε.Ι και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Με αυτόν τον τρόπο θα επιλυθούν ταυτόχρονα πολλά προβλήματα. Στις κλινικές θα ανεβαίνουν μόνο όσοι είναι για εισαγωγή και το προσωπικό θα απαλλαγεί από πρόσθετη γραφειοκρατία, θα εξαλειφθούν οι φασαρίες από επισκέπτες που πολλές φορές αναστατώνουν τους ασθενείς. Τα πολύτιμα αντικείμενα των ασθενών και τα χρήματα θα κρατιούνται στα ΕΙ σε χρηματοκιβώτιο και έτσι θα απαλλαγούν οι εφημερεύοντες νοσηλευτές από τη ευθύνη των χρημάτων και αντικειμένων των ασθενών που ειδικά τα Σαββατοκύριακα τα μεταφέρουν μαζί τους και τα παραδίδουν από βάρδια σε βάρδια. Ευκαιρία είναι να χρησιμοποιηθεί το προσωπικό που απασχολούσε το νοσοκομείο σε αλλότρια καθήκοντα και που ζητά να επιστρέψει στη θέση του. Και οι κλινικές έχουν ανάγκη την παρουσία τους και οι ξενώνες έχουν έλλειψη προσωπικού. Και οι ίδιοι έχουν ανάγκη να πάρουν το ανθυγιεινό επίδομα τώρα που τα χρήματα όλων μειώθηκαν.
Υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των προσθέτων αμοιβών για το προσωπικό του ΨΝΤ. Την Μ. Πέμπτη στο Παναρκαδικό καταβλήθηκαν ώρες 2 μηνών. Στο Δαφνί δόθηκαν οι ώρες του 2011. Δεν έγινε το ίδιο για το προσωπικό του ΨΝΤ. Μόνο αοριστολογίες που αγγίζουν τα όρια του ψέματος ακούμε. Να τονίσω πως στο νοσηλευτικό προσωπικό του ΨΝΤ πως οι πρόσθετες αμοιβές αφορούν δεδουλευμένες ημέρες εργασίας και στο οποίο οφείλονται ακόμα αναρίθμητα οφειλόμενα ρεπό που ποτέ δεν πληρώθηκαν ως μισθός. Είναι λοιπόν διπλή η απώλεια των δεδουλευμένων. Ζητάμε την άμεση καταβολή των υπερωριών μας καθώς και των οφειλόμενων ρεπό (χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών).
Επειδή διαιωνίζεται το πρόβλημα της μεταφοράς υλικών προς τις κλινικές από το νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να βρεθεί σύντομα μια λύση. Μια καλή πρόταση έγινε από την κα Τσιρίκα. Η προϊσταμένη του γραφείου επιστασίας θα πρέπει να ορίσει 2 ημέρες την εβδομάδα που οι εργάτες θα είναι διαθέσιμοι για τη μεταφορά των υλικών ώστε οι Προϊστάμενες των κλινικών να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Ένα ακόμα καυτό ζήτημα έχει σχέση με το φαγητό των ασθενών. Το βραδινό φαγητό μαγειρεύεται το πρωί κα διανέμεται το βράδυ. Πολλά φαγητά δεν μπορούν να διατηρηθούν τόσες ώρες και έτσι παρουσιάζουν άθλια εικόνα καθώς επίσης είναι δυνατόν να αλλοιώνονται. Δεν είναι τυχαίο που παρουσιάζονται σε πολλούς ασθενείς διάρροιες ειδικά τους ζεστούς μήνες. Θα πρέπει να εξεταστεί η απογευματινή λειτουργία των μαγειρείων ή να βρεθεί κάποια άλλη λύση οπωσδήποτε.
Σημαντική επίσης είναι η καθημερινή έλλειψη κλινοσκεπασμάτων και ρουχισμού στις κλινικές λόγω της μείωσης του προσωπικού στα πλυντήρια. Δυσχεραίνει την δουλειά του προσωπικού και δημιουργεί προβλήματα υγιεινής στις κλινικές. Οι περισσότεροι ασθενείς έρχονται σε άθλια κατάσταση και πρέπει το προσωπικό να έχει τα μέσα για να διατηρήσει τους ασθενείς και την κλινική σε καλή κατάσταση. Πρέπει και εδώ να βρεθεί άμεση λύση.

http://www.e-krisi.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...