Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Φιάσκο» η ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους στα χωριά της Αρκαδίας

«Φιάσκο» η ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους στα χωριά της Αρκαδίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας συζήτησε το θέμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, στα αγροτικά ιατρεία των τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής.
Την εισήγηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Πολυμενάκος ο οποίος είπε: «Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, με την καθιέρωση νέου τρόπου ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των φαρμάκων, σε όλες τις τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

>Η έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού στα αγροτικά ιατρεία των τοπικών μας Κοινοτήτων αλλά και η μη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στα περισσότερα από αυτά, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Αγροτικοί Ιατροί να συνταγογραφούν, αφού αυτό γίνεται πλέον μόνο με ηλεκτρονικά μέσα.
Ως εκ τούτου οι ασθενείς, υπερήλικες οι περισσότεροι, οδηγούνται σε μια ανεπίτρεπτη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, αφού είναι αναγκασμένοι να διανύουν με ταξί αποστάσεις πενήντα και πλέον χιλιομέτρων, προκειμένου να γράψουν τα φάρμακά τους στο Κέντρο Υγείας Άστρους, μετά από ραντεβού και με αρκετό χρόνο αναμονής.
Επειδή η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και επειδή μέλημα όλων μας είναι να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας, προτείνω να εκδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο φορέα και να απαιτήσουμε να δοθεί άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση του κ.Πολυμενάκου. Η Πολιτεία καθιέρωσε έναν νέο τρόπο συνταγογράφησης φαρμάκων, χωρίς να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμφωνώ με την έκδοση ψηφίσματος.
Έτσι, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, προς όλους τους αρμόδιους
φορείς, προκειμένου να λυθεί ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατάργηση της χειρόγραφης και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας λαμβάνοντας υπόψη του :
1) Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, με την καθιέρωση νέου τρόπου ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των φαρμάκων, σε όλες τις τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.
2) Την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού στα αγροτικά ιατρεία των τοπικών μας Κοινοτήτων αλλά και τη μη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στα περισσότερα από αυτά, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Αγροτικοί Ιατροί να συνταγογραφούν, αφού αυτό γίνεται πλέον μόνο με ηλεκτρονικά μέσα.
3) Ότι οι ασθενείς, υπερήλικες οι περισσότεροι, οδηγούνται σε μια ανεπίτρεπτη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, αφού είναι αναγκασμένοι να διανύουν με ταξί αποστάσεις πενήντα και πλέον χιλιομέτρων, προκειμένου να γράψουν τα φάρμακά τους στο Κέντρο Υγείας Άστρους, μετά από ραντεβού και με αρκετό χρόνο αναμονής.
4) Ότι η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και επειδή μέλημα όλων μας είναι να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας του Δήμου μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...