Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη προς Υπουργό Υγείας: "Αναβαθμίστε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης σε Περιφερειακό Νοσοκομείο"

Εύη Τατούλη προς Υπουργό Υγείας: "Αναβαθμίστε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης σε Περιφερειακό Νοσοκομείο"
Την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης σε Περιφερειακό Νοσοκομείο με γνώμονα την βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στους Αρκάδες, ζήτησε με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας η πολιτευτής Αρκαδίας με την Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

«Η υγεία δεν μπορεί να γίνει έρμαιο ελεημοσύνης και συναλλαγής επιτηδείων σε βάρος της δημόσιας ευθύνης που έχει τόσο το κράτος όσο και οι τοπικές αρχές» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Τατούλη στην επιστολή της τονίζοντας στον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξάνθο την ανάγκη «μέσα στον σχεδιασμό που κάνει η κυβέρνηση για τον στρατηγικό υγειονομικό χάρτη της περιφέρειας να επιλέξει την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης σε Περιφερειακό Νοσοκομείο στη βάση των κριτηρίων που προϋπάρχουν μια που βρίσκεται στο κέντρο της Περιφέρειας, μέσα στην πόλη της Τρίπολης και είναι εύκολα προσβάσιμο από τους πολίτες».

Αναλυτικά η επιστολή της κας Τατούλη έχει ώς εξής:

Τρίπολη, 27 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

Αξιότιμε Υπουργέ Υγείας,

Λαμβάνοντας το θάρρος από την ευθύνη που μου παρέχει η δημόσια έκθεση μου στους πολίτες της Αρκαδίας στις περασμένες εκλογές επικοινωνώ μαζί σας για να μοιραστώ, σε μια περίοδο χωρίς επικαιρότητα για θέματα της αρμοδιότητας σας, μερικές προτάσεις μου που αφορούν τον σχεδιασμό του συστήματος υγείας στην Αρκαδία.

Είναι πεποίθησή μου ότι ενάντια στην κρίση απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις με συγκεκριμένη στόχευση και χρονοδιάγραμμα, ώστε να εξορθολογηθούν και να εξειδικευθούν οι πολιτικές για την υγεία, στο επίκεντρο των οποίων θα πρέπει να τεθούν κυρίως οι αδύναμοι συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα για τον τόπο μου, την Αρκαδία, η γεωγραφική θέση και τα αντικειμενικά προβλήματα που οι ορεινοί όγκοι προσθέτουν στην κρισιμότητα αντιμετώπισης θεμάτων υγείας, επιδεινώνουν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του σημερινού συστήματος. Ενός συστήματος που έχει διαμορφωθεί σε άλλες εποχές, με διαφορετικά κριτήρια και με προγράμματα τα οποία εξαρχής δεν είχαν κατεύθυνση την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σήμερα βιώνουν οι συμπατριώτες μου.

Αγαπητέ Υπουργέ,

Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ζητήσω μέσα στον σχεδιασμό που κάνετε για τον στρατηγικό υγειονομικό χάρτη της περιφέρειας να επιλέξετε την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης σε Περιφερειακό Νοσοκομείο στη βάση των κριτηρίων που προϋπάρχουν μια που βρίσκεται στο κέντρο της Περιφέρειας, μέσα στην πόλη της Τρίπολης και είναι εύκολα προσβάσιμο από τους πολίτες.

Έχοντας κατά νου τα κρίσιμα ζητήματα που αναδεικνύονται για τον τομέα της Υγείας με την επιδείνωση ορισμένων δεικτών, όπως: η επικίνδυνη αύξηση του δείκτη γήρανσης του πληθυσμού με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στη παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών περίθαλψης γίνεται ολοένα και επιτακτικότερη η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού και σύγχρονου με τις σημερινές συνθήκες περιφερειακού συστήματος υγείας.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αγαπητέ Υπουργέ, χρειάζονται τολμηρές ανθρωποκεντρικές πολιτικές αποφάσεις για την υγεία, αντοχές, υπευθυνότητα και ωριμότητα τόσο από πολιτικούς όσο και από του πολίτες. Η υγεία δεν μπορεί να γίνει έρμαιο ελεημοσύνης και συναλλαγής επιτηδείων σε βάρος της δημόσιας ευθύνης που έχει τόσο το κράτος όσο και οι τοπικές αρχές να προστατεύουν τους πολίτες με ένα εύρωστο και πάντα παρόν σύστημα υγείας.

Αγαπητέ Υπουργέ,

Θα σταθώ αρωγός στις προσπάθειες σας και θα επιδιώξω να έρθω σε επαφή τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου όσο και με όλες τις αρμόδιες αρχές στην Αρκαδία για να μοιραστώ τις απόψεις αυτές και να συνδράμω σε μια ζύμωση που θα βοηθήσει στον επιτυχή  σχεδιασμό μιας πολιτικής με κοινωνικό πρόσημο που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πατρίδα μου.

Μετά τιμής,

Εύη Τατούλη
Νομικός, Πολιτευτής Αρκαδίας, Πολύτεκνη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...