Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Είναι συχνό φαινόμενο η γυναικομαστία στον αντρικό πληθυσμό;

Είναι συχνό φαινόμενο η γυναικομαστία στον αντρικό πληθυσμό;

Με τον όρο γυναικομαστία εννοούμε την υπερβολική ανάπτυξη του αδένα του μαστού στους άνδρες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το αντρικό στήθος να μοιάζει με γυναικείο όσον αφορά το μέγεθος, το σχήμα και την προβολή. Αποτελεί μια ιδιαίτερα δυσάρεστη και αγχωτική κατάσταση για αυτόν που την αντιμετωπίζει μιας και παραλλάσσει ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φύλλου, αποδίδοντας στοιχεία θηλεοποίησης στον αντρικό

κορμό.

Ποιά είναι όμως τα χαρακτηριστικά εκείνα που διακρίνουν ένα αντρικό στήθος;

Φυσιολογικά το αντρικό στήθος αποτελείται από το σύμπλεγμα της θηλής (θηλή-θηλαία άλως) και από έναν μικρό αδένα, ο οποίος ονομάζεται μαζικός αδένας και εντοπίζεται ακριβώς πίσω από τη θηλή. Το σύμπλεγμα της θηλής έχει διάμετρο 2-4 cm και βρίσκεται στη μεσότητα της 4ης πλευράς ενώ ο μαζικός αδένας είναι μικρός σε μέγεθος και στους άνδρες παραμένει ατροφικός καθώς δεν αναπτύσσεται καθόλου κατά την εφηβεία όπως αντίθετα συμβαίνει με τον μαζικό αδένα του γυναικείου στήθους.

Η ανάπτυξη του μαζικού αδένα τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες είναι αποτέλεσμα δράσης ειδικών θηλεοποιητικών ορμονών που ονομάζονται οιστρογόνα και είναι αυτές οι ορμόνες οι οποίες δίνουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του γυναικείου φύλου.

Είναι συχνό φαινόμενο η γυναικομαστία στον αντρικό πληθυσμό;

Η γυναικομαστία μπορεί να αφορά μόνο τον ένα μαστό, συνηθέστερα όμως είναι μια κατάσταση που πρσβάλλει το αντρικό... Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ! 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...