Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΠΟΕΔΗΝ: «Τα Κέντρα Υγείας ορεινής Αρκαδίας δεν έχουν κανένα Ασθενοφόρο. Μόνο ο Θεός!»

ΠΟΕΔΗΝ: «Τα Κέντρα Υγείας ορεινής Αρκαδίας δεν έχουν κανένα Ασθενοφόρο. Μόνο ο Θεός!»
Για διάλυση του ΕΚΑΒ κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, λίγες ημέρες, μετά το περιστατικό με το χαλασμένο ασθενοφόρο στην Γορτυνία.
Η ΠΟΕΔΗΝ, αναφερόμενη συνολικά στα προβλήματα που υπάρχουν, σε όλη τη χώρα, τονίζει: «Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και οι Υπουργοί της Υγείας αντί να ζητήσουν συγνώμη από τα θύματα που προκαλούν οι καθυστερημένες και επικίνδυνες διακομιδές, εγκαλούν την ΠΟΕΔΗΝ που περιγράφει την τραγική πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες, όταν πρόκειται να μεταφέρουν δικό τους άνθρωπο με έκτακτο πρόβλημα υγείας σε εφημερεύον Νοσοκομείο.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ φανατικοί και εγκάθετοι, με τις ευλογίες των Υπουργών Υγείας διαλύουν το ΕΚΑΒ.
Τους ενδιαφέρουν μόνο οι φιέστες, οι ψεύτικες εξαγγελίες και εγκαίνια «του φαίνεσθε». Σκάβουν το λάκκο της Προνοσοκομειακής Φροντίδας της χώρας. Η ανίκανη Διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν επιλέχθηκε για να επιλύσει προβλήματα, αλλά για να εγκαθιδρύσει το κομματικό κράτος.
Αντί περισυλλογής οι Υπουργοί Υγείας, αισθάνονται χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που οι Ασθενείς μεταφέρονται με πρωτόγονα μέσα (μπουλντόζες, αγροτικά οχήματα, Ι.Χ., γαϊδούρια, μουλάρια, άλογα κ.α.). Οι συγγενείς μπροστά στο θάνατο δικών τους ανθρώπων κάνουν ότι μπορούν.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και οι Υπουργοί της Υγείας δεν αντιλαμβάνονται, λόγω κομματικού φανατισμού, το δράμα που ζουν οι άνθρωποι που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή και δεν βρίσκουν Ασθενοφόρο για διακομιδή σε εφημερεύον Νοσοκομείο.
Οι Υπουργοί Υγείας παίζουν «τον παππά» με τη διάλυση του ΕΚΑΒ. Κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Τα προαύλια που στεγάζονται οι Διευθύνσεις των ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, έχουν καταντήσει Νεκροταφεία Ασθενοφόρων. Νεκρά, σαράβαλα ασθενοφόρα, ασυντήρητα λόγω έλλειψης χρημάτων. Κατά μέσο όρο έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα. Χαλάνε στο δρόμο, παίρνουν φωτιά κατά τη διάρκεια διακομιδών επειγόντων περιστατικών. Τρέχουν και δεν φτάνουν οι οδηγοί και τα πληρώματα Ασθενοφόρων. Οι Ασθενείς στο έλεος του Θεού.
 
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Με απαρχαιωμένα σαράβαλα ασθενοφόρα οχήματα, των οποίων τα κοντέρ έχουν γράψει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς, επιχειρούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.
Έχουν αγοραστεί το 2004 και δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Τα στάνταρ ασφαλείας για τα επαγγελματικά οχήματα είναι η αντικατάστασή τους κάθε πενταετία.
Το κόστος συντήρησης κάθε οχήματος έχει υπερβεί έως τώρα δύο και τρείς φορές την αξία του ίδιου του οχήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Έλληνα φορολογούμενο.
Λόγω της υποχρηματοδότησης του ΕΚΑΒ οι επισκευές των βλαβών γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Εργαζόμενοι αγοράζουν οι ίδιοι γνήσια ανταλλακτικά για να μην «κλειστεί» το ασθενοφόρο του Τομέα τους.
Σε πολλές περιπτώσεις οι επισκευές των οχημάτων, τα ελαστικά είναι δωρεά κατοίκων ή φορέων της περιοχής. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να πυροβολεί με άσφαιρα πυρά την ΠΟΕΔΗΝ, να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να ενεργήσει άμεσα και να προασπίσει το μέλλον του ΕΚΑΒ, την δημόσια υγεία και την ελληνική κοινωνία, λύνοντας το μείζον πρόβλημα των σαράβαλων και λειψών Ασθενοφόρων.
 
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
Πριν μια εβδομάδα έπαθε βλάβη το μοναδικό Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, κατά τη διάρκεια διακομιδής Ασθενούς από το Κέντρο Υγείας, στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Κλήθηκε άλλο Ασθενοφόρο από το Τομέα ΕΚΑΒ Τρίπολης. Φυσικά υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη διακομιδή (πάνω από μία ώρα). Εάν ο διακομιζόμενος ήταν άκρως επείγον περιστατικό πιθανότατα δεν θα ζούσε. Τώρα τα Κέντρα Υγείας ορεινής Αρκαδίας δεν έχουν κανένα Ασθενοφόρο. Μόνο ο Θεός!!!»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...