Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Β. Κυνουρία: Γιατροί θα εξετάζουν στα σπίτια τους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών!

Β. Κυνουρία: Γιατροί θα εξετάζουν στα σπίτια τους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα το πλαίσιο συνεργασίας, µεταξύ του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας, της 6ης ΥΠΕ-ΠΕ∆Υ-Κέντρο Υγείας Άστρους και του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκοµείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», για την οργάνωση και υλοποίηση προγραµµάτων πρωτογενούς πρόληψης υγείας για τους δηµότες των αποµακρυσµένων περιοχών του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας.
Επίσης, ενέκρινε το σχέδιο της προγραµµατικής σύµβασης και όρισε τον ∆ηµοτικό Σύµβουλο κ. Καµπύλη Γεώργιο του ∆ηµητρίου, ως τακτικό µέλος της τριµελούς Επιτροπής Παρακολούθησης της εκτέλεσης του έργου και εποπτείας όλων των όρων της προγραµµατικής σύµβασης, µε αναπληρωτή του, τον ∆ηµοτικό Σύµβουλο κ. Βλάχο Χρήστο του Παναγιώτη.
Τι είναι η πρωτογενής πρόληψη υγείας για τους κατοίκους των αποµακρυσµένων περιοχών; Είναι στην ουσία η δυνατότητα να επισκέπτονται στα σπίτια τους, τους δηµότες των αποµακρυσµένων περιοχών γιατροί τριών διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι να τους παρέχουν πρωτογενή πρόληψη µέσα στον δικό τους τον χώρο. Το µέσο για να γίνει αυτό είναι το ασθενοφόρο που έχει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην κατοχή του.
Στόχος της συγκεκριµένης υπηρεσίας είναι η εξασφάλιση όλων των αναγκαίων συνεργείων προς όφελος των ευάλωτων οµάδων πληθυσµού, οι οποίες αντιµετωπίζουν σωρευτικά προβλήµατα ένταξης στον κοινωνικό και οικονοµικό ιστό της χώρας, καθώς και πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Η υλοποίηση προγραµµάτων πρωτογενούς πρόληψης υγείας µε κινητή µονάδα (ειδικά επανδρωµένο ασθενοφόρο) αποσκοπεί στην ελάττωση του κινδύνου εµφάνισης ή εξελικτικής επιδείνωσης νόσου, τραυµατισµού, ανικανότητας κ.λπ.. Περιλαµβάνει µέτρα ατοµικής και οµαδικής προστασίας.
Αυτή η συμφωνία αφορά τους επόμενους 24 μήνες και η 6η ΥΠΕ αναλαµβάνει την υποχρέωση της διάθεσης σε κυκλοφορία του ασθενοφόρου οχήµατος, εξασφαλίζοντας όλες τις απαιτούµενες εγκρίσεις για τη χρήση του, αναφορικά µε τους σκοπούς της παρούσας προγραµµατικής σύµβασης και τη διάθεση υλικών και ανθρώπινων πόρων (Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό), ανάλογα µε τις απαιτήσεις, ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε προγράµµατος πρωτογενούς πρόληψης υγείας που θα εκτελείται.
Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκοµείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», αναλαµβάνει την υποχρέωση της διάθεσης υγειονοµικού υλικού αλλά και ανθρώπινου δυναµικού (Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, Νοσηλευτές), ανάλογα µε τις απαιτήσεις, ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε προγράµµατος πρωτογενούς πρόληψης υγείας που θα εκτελείται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...