Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρευνα ΠΟΕΔΗΝ για τα Κέντρα Υγείας στη Γορτυνία: "Μεγάλες ελλείψεις, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές"

Έρευνα ΠΟΕΔΗΝ για τα Κέντρα Υγείας στη Γορτυνία: "Μεγάλες ελλείψεις, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές"
Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) έγινε σγια την κατάσταση 65 Κέντρων Υγείας (κυρίως ορεινών περιοχών), μεταξύ των οποίων και για την Γορτυνία.
«Οι Νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας σώζουν ανθρώπινες ζωές κάνοντας ταυτόχρονα τον Ιατρό, τον Διοικητικό Υπάλληλο και τον Τεχνικό Υπάλληλο.
Στα Κέντρα Υγείας μόνοι οι ταμπέλες θυμίζουν Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας, καθότι στενάζουν από τις ελλείψεις υλικών και προσωπικού.
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Γεωργίου Γεννηματά που εγκαινίασε το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Ελασσόνα 7/4/1985.
Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της διάλυσης των Κέντρων Υγείας, ειδικά όσα είναι ανεπτυγμένα σε δυσπρόσιτες περιοχές.» γράφει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ.
 
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ
 
Κ.Υ. ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ: Περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα ειδικά το χειμώνα. Mεγάλη έλλειψη υλικών με τις ανάγκες να καλύπτονται πολλές φορές από δωρεές πολιτών και συλλόγων, δια θέτει έναν οδηγό ασθενοφόρου που καλύπτει μία βάρδια. Δεν υπηρετεί καρδιολόγος με αποτέλεσμα οξέα περιστατικά να κινδυνεύουν αφού η απόσταση από το νοσοκομείο είναι 80 και πλέον χιλιόμετρα και μάλιστα σε δύσβατες χιονισμένες περιοχές.
 
Κ.Υ. ΤΡΟΠΑΙΩΝ: Κι εδώ η απόσταση από το νοσοκομείο είναι 85 δύσβατα χιλιόμετρα, δεν υπηρετούν καρδιολόγος και παιδίατρος. Κάλυψη με οδηγό-ασθενοφόρο μόνο σε μία βάρδια. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές αφού χρειάζεσαι παραπάνω από μία ώρα για να προσεγγίσεις το Νοσοκομείο, και ειδικά τους μήνες που ανθεί ο τουρισμός. Δεν λειτουργεί μικροβιολογικό εργαστήριο. Ελλείψεις υλικών, προβληματική επικοινωνία με την ΥΠΕ.
 

1 σχόλιο

  • guest
    guest Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 14:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Σε ποιο κεντρο υγειας προβλεπεται καρδιολογος για να υπαρχει και στα τροπαια;
    Οι γορτυνιοι φταινε για αυτη την καταντια και κανενας αλλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...