Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Χαμόγελο": Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις δωρεάν για 259 παιδιά στην Μεγαλόπολη!

"Χαμόγελο": Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις δωρεάν για 259 παιδιά στην Μεγαλόπολη!
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμα ένα ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο Δήμο Μεγαλόπολης, από τις 14 έως και τις 18 Νοεμβρίου. Εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι στελέχωσαν τα τέσσερα αυτόνομα ιατρεία του «Ιπποκράτη», πραγματοποιώντας 908 προληπτικές εξετάσεις, σε 259 παιδιά/μαθητές του Δήμου.
Το κινητό πολυϊατρείο επισκέφθηκε το Δήμο Μεγαλόπολης συνοδευόμενο από κλιμάκιο γιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής και του Ιατρείου Εφηβικής Ιατρικής του ΠΓΝ «ΤΖΑΝΕΙΟ», μετά από αίτημα του Κέντρου Υγείας, καθώς στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης δεν υπάρχει παιδίατρος. Παράλληλα, στη δράση συμμετείχαν εθελοντικά γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης και οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.
Για άλλη μία φορά η δράση της προληπτική ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποίησε και ένωσε Υγειονομικούς Φορείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εξεταστούν με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 254 παιδιατρικές εξετάσεις, 256 οδοντιατρικές εξετάσεις, 195 οφθαλμολογικές εξετάσεις και 203 ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις.
Η εθελοντική συμμετοχή των γιατρών/οδοντιάτρων και η ανιδιοτελή παροχή των υπηρεσιών τους, αποδεικνύουν πως όλα τα παιδιά, πρέπει να έχουν την πρόσβαση και το δικαίωμα στην Υγεία!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι κατά την πολυήμερη παραμονή του κινητού πολυϊατρείου στη Μεγαλόπολη, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε με την συνδρομή του επιστημονικού του προσωπικού, να στηρίξει περιπτώσεις που έχρηζαν περαιτέρω κοινωνικής στήριξης.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ευχαριστεί από καρδιάς για την ανεκτίμητη συμβολή και την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών τους προς τα παιδιά της Μεγαλόπολης:
  • Τους παιδιάτρους της Παιδιατρικής Κλινικής και του Ιατρείου Εφηβικής Ιατρικής του ΠΓΝ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
  • Τους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας
  • Τους οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας
  • Τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης
  • Τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης
Για την άριστη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Μεγαλόπολης και στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης. 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά από το 2002 και απευθύνεται πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και που λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις 3 κινητές ιατρικές μονάδες του (κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουολογική/Οφθαλμολογική μονάδα, Οδοντιατρική μονάδα) το 2015 παρείχε δωρεάν 24.749 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 15.038 παιδιά. Το α’ εξάμηνο του 2016 παρείχε 8.308 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.033 παιδιά πανελλαδικά ενώ βρέθηκε και δίπλα στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες παρέχοντας 3.563 εξετάσεις και 4.318 φαρμακευτικά σκευάσματα. 
Από το 2013, η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία με τις 3 τοπικές εταιρίες του ομίλου Johnson & Johnson, την φαρμακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...