Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δώστε λύσεις στις παθήσεις των ποδιών σας & του μυοσκελετικού συστήματος με τον πελματογράφο!

Δώστε λύσεις στις παθήσεις των ποδιών σας & του μυοσκελετικού συστήματος με τον πελματογράφο!
Πολλοί άνθρωποι λόγω κακής στάσης σώματος, λανθασμένων υποδημάτων, πρόβλημα με την μέση ή την σπονδυλική στήλη αλλά και μικρά παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα στην βάδιση πλέον βρήκαν την λύση το ψηφιακό πελματογράφο.
Διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία στις παθήσεις ποδιών και των παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος και κινητικής ανάλυσης βάδισης.   
Την λύση έρχεται να δώσει οι ειδικοί πάτοι παπουτσιών ειδικά φτιαγμένοι για εσάς!
Η φυσιοκοθεραπεύτρια και νόμιμη συνεργάτης με το Pelma Analysis κυρία Σταυρούλα Τασιγιαννάκη μας αναλύει τι είναι ο ψηφιακός πελματογράφος.
LOGO PAO
Tι είναι ο Ψηφιακός πελματογράφος;
 Είναι ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας του πέλματος αφ' ενός, κι αφ'ετέρου της κατανομής των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση.
 
Γιατί κάνουμε πελματογράφημα;
Χρησιμοποιώντας ένα από τα συστήματα ανάλυσης και παίρνοντας ένα αυτοματοποιημένο βηματισμό,  αναλύετε η δυναμική βάρους-φέρουσα λειτουργία ποδιών (περπάτημα) και συντάσσει τις παραγόμενες από υπολογιστή εκθέσεις βηματισμού και ανάλυσης πίεσης.
Χρησιμοποιώντας την ιατρική έρευνα που συνδυάζεται με τα έτη κλινικής εμπειρίας, τα συστήματα των πελματογράφων καταγράφουν και αναλύουν με μοναδικό τρόπο τις κινήσεις των ποδιών. Δίνει στον θεραπευτή (γιατρό-φυσικοθεραπευτή) τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης καταστάσεων που αφορούν σε παθήσεις των πελμάτων και της σπονδυλικής στήλης, ενώ διευκολύνει τη διαδικασία της διάγνωσης, συνιστώντας εργαλείο απαραίτητο στην καθημερινή κλινική πρακτική της Ορθοπεδικής.
 
Τι μετράει ο Ψηφιακός Πελματογράφος;
Στη στατική εξέταση, επεξεργάζεται την κατανομή-την εντόπιση και τον μέσο όρο της μηχανικής πίεσης η οποία κατανέμεται στα κάτω άκρα. Μετράει τις αποστάσεις τις γωνίες και την επιφάνεια στήριξης ενώ ταυτόχρονα αναλύει την σταθερότητα (stability) του ασθενούς κατά την ορθοστατική θέση.
Στη Δυναμική εξέταση, αναλύει τις διάφορες φάσεις του βηματισμού το γράφημα της φόρτισης τη μέγιστη πίεση το χρόνο επαφής και κάθετης συνιστώσας του σωματικού βάρους.
Μετράει την πίεση σε N/cm2 που ασκείται κατά την διάρκεια της βάδισης σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των πελμάτων.
Συγκρίνει βήματα από την στατική, δυναμική μέτρηση και δίνει την δυνατότητα τις ανάλυσης μεταξύ των δύο ποδιών.
afisa teliko 2
Ποιο το κόστος;
Το κόστος δεν ξεπερνά για την δημιουργία των πάτων τα 80€ με 100€ και αντέχουν περίπου 3 χρόνια! Όσο αφορά τους πάτους για τους μικρούς μας φίλους είναι πιο οικονομικοί.
Πρέπει να έχετε κάνει κάποια άλλη εξέταση πριν πάτε για το πελματογράφημα;
Φυσικά και όχι.
 
Πονάει το πελματογράφημα;
Καθόλου. Φανταστείτε πως είναι όταν ανεβαίνετε σε μια ζυγαριά να μετρήσετε τα κιλά σας. Περιμένετε μέχρι να βγεί η ανάλυση και αυτό ήταν!
Που μπορώ να κλείσω ραντεβού ή για επιπλέον πληροφορίες;
Καλέσετε στον επίσημο συνεργάτη για την Αρκαδία κυρία Σταυρούλα Τασιγιαννάκη Φυσιοθεραπεύτρια  στα τηλέφωνα 2710.242348 ή 6973.032417 ή επισκεφτείτε από κοντά το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης στην οδό Ελ.Βενιζέλου 25, 3ος όροφος στην Τρίπολη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...