Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι προτάσεις της Ένωσης Πολιτών Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Ασθενών για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Οι προτάσεις της Ένωσης Πολιτών Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Ασθενών για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο!
Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη, κατόπιν αιτήσεώς μας, επίσκεψη της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Ν. Αρκαδίας – Ε.ΕΛ.Π.Υ.Δ.Α. (2012) στον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ.Π.Τομαρά την Τρίτη 31.1.2017.
Ο λόγος της επίσκεψής μας, πέρα από εθυμοτυπικός, όπως το ιδιο κάναμε και με τους δυο προηγούμενους διοικητές, ήταν ταυτόγχρονα και η αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, προτάσεων και σχολιασμού. Τονίσαμε την αγωνία μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, στο αγαθό που λέγεται δημόσια υγεία. Τέλος, καταθέσαμε την συμπαράστασή μας στην κοινή προσπάθεια για την βελτίωση του στολιδιού της Πελ.σου, δηλαδή του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Ο Διοικητής κ.Τομαράς, δέχθηκε με εγκάρδια προθυμία τις απόψεις και την ενημέρωση που ανταλλάξαμε αλλά και τις διάφορες προτάσεις στα θέματα που του θέσαμε. Τα κυριότερα θέματα που θίξαμε στη συζήτηση ήσαν τα παρακάτω:
1.      Καταθέσαμε την συμπαράταξη και συμπαράσταση στην κοινή προσπάθεια μας,δηλαδή της εξάλειψης του νοσηρού φαινομένου διαφθοράς που ακούει στην λέξη: φακελλάκι!
2.      Προτείναμε την τοποθέτηση κουτιου παραπόνων είτε παρατηρήσεων για την καλύτερη και ελεύθερη επικοινωνία των ασθενών με την διοίκηση σε εμφανεστατο χωρο του Νοσοκομείου.
3.      Τονίσαμε την υπεράνθρωπη προσπάθεια και απίστευτη εντατικοποίηση που καταβάλουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που με το απίστευτο κουράγιο και φιλότιμό τους, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς του Νοσοκομείου, σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες,μεσα στην γνωστη οικονομικη κριση των μνημονιων που περναει η χωρα μας.
4.      Να απατηθεί με έντονο, μεθοδευμένο και επίμονο τρόπο η σωστή στελέχωση του Νοσοκομείου με άκρως απαραίτητες αναγκαίες ειδικότητες ιατρών,αφ ενός για την καλύτερη λειτουργία του και αφετερου κατά της αλόγιστης τεραστιας οικονομικής δαπάνης της δημόσιας υγείας και των ασφαλιστικών φορέων. Δηλαδή γαστρεντερολόγου, ενδικρονολόγου, ρευματολόγου, δερματολόγου κ.α.
5.      Την όσο το δυνατόν διαυγέστατη και αξιοκρατική εξέλιξη και αξιολόγηση του επιστημονικού δυναμικού του Νοσοκομείου, μακρυά από διώξεις, στασιμότητα, αντιπαλότητες και διχαστικες αντισυναδελφικες μηνύσεις, όπως η υπόθεση Αθανασίου...
6.      Να ελεγχθεί το καθεστώς που διέπει τις συμβάσεις των εργαζομενων στα συνεργεία καθαριότητας του Νοσοκομείου.
Μέσα σε ειλικρινέστατο και δημιουργικό διάλογο η συνάντηση περιεστράφει και σε άλλα θέματα που αφορούν την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας από το κόσμημα της Πελ/σου, δηλαδή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου μας.
Φυσικά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια νέα και εποικοδομητική συνάντηση αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Τομαρά για την ευγενική ανταπόκρισή στο αίτημά μας.   
Ο γεν.γραμματεας Ε.ΕΛ.Π.Υ.Δ.Α. Ν.Αρκαδιας
           
          Παν. Β. Χουντής

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...