Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νοσοκομείο: Ξέσπασαν οι καθαρίστριες που χάνουν τη δουλειά τους – Τι απαντά ο Διοικητής (εικόνες)

Νοσοκομείο: Ξέσπασαν οι καθαρίστριες που χάνουν τη δουλειά τους – Τι απαντά ο Διοικητής (εικόνες)
Οργή επικρατεί στις καθαρίστριες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου που χάνουν τις δουλειές τους, μετά την τελευταία προκήρυξη που έγινε για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.
Οι καθαρίστριες σήμερα ξέσπασαν μπροστά στις κάμερες, εκφράζοντας την αγωνία τους για το πώς θα ζήσουν, από τη στιγμή που βγουν στην ανεργία.
Οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται και ζητούν ακύρωση της προκήρυξης, ενώ φωνάζουν ότι δικαιούνται να μείνουν στις θέσεις τους. Κάνουν λόγο για «φωτογραφικές προκηρύξεις» και απορούν για ποιο λόγο χάνουν την εργασία τους.
Είναι γυναίκες με οικογένειες με μικρά παιδιά που θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα αν χάσουν τη δουλειά τους.
Κάποιες με δάκρυα στα μάτια, εν μπορούν καλά –καλά να αρθρώσουν μερικές λέξεις …
«Δουλεύουμε τόσα χρόνια μέσα στα σκατά και με κίνδυνο της ζωής μας ακόμα με 300 ευρώ» λένε με οργή.
Ορισμένες εργάζονται πολλά χρόνια στην καθαριότητα του νοσοκομείου, ακόμα και σχεδόν 20 χρόνια και καταγγέλλουν ότι δεν μοριοδοτήθηκαν για την προϋπηρεσία τους!
Ένα παράπονο αυτών των γυναικών είναι ότι πήγαν στη διοίκηση του Νοσοκομείου για να ζητήσουν εξηγήσεις και εισέπραξαν ειρωνεία. «Πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένες που θα φύγουμε από εδώ, διότι όλη αυτή η διαδικασία θα πάρει έξι μήνες, μετά ένα χρόνο στο ταμείο ανεργίας και το υπόλοιπο εξάμηνο τι θα γίνει, μας είπε να κάνουμε κανένα ταξιδάκι και να πάμε σε κανένα χωριό για να μαζέψουμε αυγά και κότες. Πώς να πάμε ταξιδάκι με 380 ευρώ;» λέει οργισμένη μία εργαζόμενη.
Ενώ, άλλη εργαζόμενη, λέει: «Θα του προτείνω, αφού μας απολύει εμάς, να απολυθεί κι αυτός, να πάει κι αυτός ταξιδάκια».
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς ο οποίος είπε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου πετάει στο δρόμο 39 οικογένειες.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Πέτρος Τομάρας, προχώρησε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, για το θέμα αυτό, μετά τη διαμαρτυρία των καθαριστριών.
«Όταν δέχτηκα τις εργαζόμενες και τις ενημέρωσα πως είναι η διαδικασία και να ακούγονται ότι τις είπα τέτοια πράγματα, λυπάμαι πάρα πολύ. Τους εξήγησα ότι πρέπει να εφαρμόσουμε το ΑΣΕΠ, διότι αυτός είναι ο Νόμος. Το ΑΣΕΠ είναι αξιοκρατικό και αδιάβλητο που εξασφαλίζει την ισονομία σε όλους. Με αυτή τη διαδικασία, δείξαμε μία δικαιοσύνη στην κοινωνία, διότι κάποιοι εργάζονται, κάποιοι είναι άνεργοι, κάποιοι έχουν κοινωνικά κριτήρια κι όλα αυτά το ΑΣΕΠ τα λαμβάνει υπόψην του και με βάση αυτά κάναμε τη μοριοδότηση και κάναμε τις νέες προσλήψεις. Άραγε, είχε γίνει αυτό με την παλιότερη κατάσταση; Τους είπα μάλιστα ότι επειδή θα γίνονται κάθε δύο χρόνια τέτοιες προκηρύξεις, όποιος δεν μπορέσει να έχει τα κριτήρια, που απ΄ ότι είδα από την κατάσταση περίπου δέκα είναι ίδιες που δούλευαν παλιότερα, κάποιες αντικαταστάθηκαν με κάποιες άλλες που έχουν περισσότερα μόρια. Είπα ότι θα πάνε στο ταμείο ανεργίας και θα μείνουν κάποιο χρόνο άνεργες και θα κάνουν ίσως κάποιες άλλες δουλειές. Τι ειρωνείες; Δεν είναι να τα συζητάμε αυτά.
Ο κόσμος έξω έχει προβλήματα, είναι άνεργοι και πρέπει να είμαστε δίκαιοι προς όλους.
Δεν πήγαμε να πάρουμε κάποιον συγγενή μας ή κάποιον κομματικό μας φίλο ούτε δεχτήκαμε καμία επιρροή από κανέναν.
Αν κάποιος έχει να πει κάτι για τη διαδικασία που κάναμε, να το πει. Άλλωστε, υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν και ενστάσεις.
Απ ότι ξέρω δεν έγινε κανένα λάθος κι αν έγινε κάτι, δεν έγινε με δόλο και με μία ένσταση, μπορεί να δικαιωθεί.
Τα κριτήρια μας έστειλε το ΑΣΕΠ κι αυτές τις οδηγίες εφαρμόσαμε.
Η Επιτροπή κι εγώ δεν δεχθήκαμε καμία ενόχληση από κανέναν.
Για όσους εργάζονταν σε εργολάβο, δεν έχουμε δικαιοδοσία, δεν είμαστε ο εργοδότης τους, δεν μπορούσαμε να δώσουμε βεβαιώσεις."

3 σχόλια

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 22:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Ντροπη οι κύριες του εργολάβου καθαρίζουν το νοσοκομειο με 380 το μήνα γιατί δεν έρχονταν όλοι αυτοι που έκαναν αιτήσεις να δουλέψουν στον εργολάβο πριν αρα δεν είχαν αναγκη να ταισουν τα 4 παιδιά τους απλα τώρα μυρίστηκαν σκατο και ήρθαν σαν τις μύγες .όσο αφορα αν θα βρουν τις αλλες καθαρίστριες ελπιζω να απολυθεις για να αρχισεις και εσύ το ψάξιμο στους ομοίους

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 22:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν οι κυρίες εργάζονταν στην καθαριότητα του Νοσοκομείου μέσω κάποιου εργολάβου θα πρέπει να απευθυνθούν στον εργοδότη τους για τυχόν απασχόλησής τους κάπου αλλού. Ο κάθε φορέας δεν παντρεύεται τον κάθε εργολάβο που κατά καιρούς χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του. Το Νοσοκομείο αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί υπηρεσίες εργολάβου, αλλά μέσω της καθορισμένης νόμιμης διαδικασίας να προσλάβει καθαρίστριες, γιατί πρέπει να προσληφθούν τα άτομα του εργολάβου και όχι η κυρία τάδε που είναι άνεργη και έχει και 4 παιδιά να θρέψει. Μην ζητάμε και παράλογα πράγματα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 20:43 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
    ΨΑΞΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...