Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νοσοκομείο: "Να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια" ζητά η ΑΔΕΔΥ!

Νοσοκομείο: "Να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια" ζητά η ΑΔΕΔΥ!

Πολλές καθαρίστριες χάνουν τη δουλειά τους στα νοσοκομεία της Τρίπολης και μάλιστα προσφάτως προχώρησαν σε μία δυναμική διαμαρτυρία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της το από 14/02/2017 Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν., καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τις χιλιάδες απολύσεις των εργολαβικών εργαζόμενων στα νοσοκομεία, στις οποίες οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, με το πρόσχημα ότι διώχνει τους εργολάβους από αυτά και προχωράει σε νέες προσλήψεις, συμβασιούχων και όχι μόνιμων, με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για προκαταβολική εφαρμογή από το ίδιο το κράτος των απαιτήσεων των θεσμών για απελευθέρωση των απολύσεων, πριν καν θεσμοθετήσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για υιοθέτηση αυτής της πρακτικής και από τους ιδιώτες εργοδότες.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. και το Υπουργείο Υγείας επικαλούνται το «μεγάλο δημοσιονομικό κόστος» που δεν επιτρέπει την εργασιακή εξασφάλιση των εργαζόμενων, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις για να επιβάλουν την αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Όπως καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν., με βάση το Ν.4430/2016 άρθρο 63, ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος. Στα προσόντα διορισμού περιλαμβάνεται και η ελληνική ιθαγένεια, τη στιγμή που οι αλλοδαπές/οι εργαζόμενες/νοι στο χώρο αυτό αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι. Η κυβέρνηση, επιδεικνύει έτσι και υψηλές ρατσιστικές επιδόσεις στην αντεργατική της πολιτική.

Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους. Οι Υπουργοί Υγείας δεν πτοούνται ούτε από το γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της εργασίας των εργολαβικών εργαζόμενων.

Επιπλέον, σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι).

Διεκδικούμε:

  • Διασφάλιση της εργασίας όλων των Εργολαβικών Εργαζομένων, με σύναψη Συμβάσεων Εργασίας αορίστου χρόνου
  • Άμεση πληρωμή οφειλόμενων ποσών
  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...