Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σακλαμπανάκης: "Οι γυναίκες και στην Αρκαδία δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις" (vd)

Σακλαμπανάκης: "Οι γυναίκες και στην Αρκαδία δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις" (vd)
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που έχει ξεκινήσει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης για θέματα υγείας ο Επιμελητής Β’ της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιώργος Σακλαμπανάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 1ηΜάρτη, στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου γύρω από θέματα που αφορούν στην γυναίκα.
Μεταξύ άλλων ο κ.Σακλαμπανάκης ανέφερε πως τα συχνότερα προβλήματα που αφορούν στην γυναίκα είναι οι κολπίτιδες και σημείωσε πως οι προληπτικές εξετάσεις είναι απαραίτητες τόσο για τα απλά προβλήματα όσο και για ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού ή του τραχήλου της μήτρας.
Στις δύο ασθένειες η πρόληψη είναι σημαντική γιατί μία έγκαιρη διάγνωση σώζει τη ζωή της ασθενούς, αλλά δυστυχώς, όπως τόνισε ο γιατρός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου οι γυναίκες και στην Αρκαδία αμελούν τις προληπτικές εξετάσεις, όπως και την αυτοεξέταση του μαστού.
Επεσήμανε δε πως στο Παναρκαδικό υπηρετούν τρεις γυναικολόγοι και το τακτικό γυναικολογικό ιατρείο λειτουργεί καθημερινά και μπορούν οι γυναίκες να απευθύνονται σε αυτό, ενώ σημείωσε πως και ο χρόνος για μία μαστογραφία στα ραντεβού δεν είναι πολύς μεγάλος και θα πρέπει η γυναίκα κάθε χρόνο να προβαίνει σε προληπτικό έλεγχο.
Ο κ.Σακλαμπανάκης επεσήμανε πως μπορούν και οι ανασφάλιστε να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο δωρεάν στο νοσοκομείο, ενώ στο σχεδιασμό τους είναι να προχωρήσουν και σε ενημερωτικές δράσεις σε χώρους όπως τα σχολεία.
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Σακλαμπανάκη στο βίντεο.
www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...