Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Καταρρέει» το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας

«Καταρρέει» το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας
Στα όριά του λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την πλήρη εξυπηρέτηση των πολιτών, με συνέπεια οι κάτοικοι της ορεινής ζώνης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, της Νέας Φιγαλείας αλλά και οικισμών όμορων νομών (π.χ. ΤΚ Είρας Μεσσηνίας) να δυσκολεύονται στην πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΚΥ Ανδρίτσαινας Δ.Χρυσάφη, υπηρετούν τρεις γιατροί στο Κέντρο (Παθολόγος, Παιδίατρος και ένας ανειδίκευτο), ένας στο Περιφερειακό Ιατρείο στις Αμυγδαλιές και μία Γενική Γιατρός στην Καλλιθέα, ενώ ένας ακόμα γιατρός που προοριζόταν για το Περιφερειακό Ιατρείο Περιβολιών, φέρεται να έχει αποσπαστεί στο Νοσοκομείο του Πύργου για καλύψει τα εκεί κενά.

Όπως δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Διονύσης Χρυσάφης, με τα τωρινά δεδομένα τον Απρίλιο το Κέντρο θα εφημερεύει τις καθημερινές αλλά όχι και τα Σαββατοκύριακα, κάτι που καθιστά δύσκολη και οριακή τη λειτουργία του, δεδομένου ότι έρχονται και οι διακοπές του Πάσχα. Όπως επισήμανε, το Κέντρο Υγείας χρειάζεται τουλάχιστον επτά γιατρούς για να λειτουργεί επαρκώς, ενώ εξέφρασε την απορία του για το ότι το απορρίφθηκε από το υπουργείο αίτησης μια διοικητικής υπαλλήλου να αποσπαστεί στο Κέντρο

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Μίλτος Γεωργακόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ανεπαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας, τονίζοντας ότι έχει ζητήσει ραντεβού με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, Δημ.Κωστακιώτη, για να λυθεί το πρόβλημα.

«Το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας εξυπηρετεί κατοίκους μεγάλης γεωγραφικής έκτασης, ακόμα και από τους όμορους νομούς της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, και όχι μόνο της Ηλείας. Οι περισσότεροι πολίτες ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τακτικά το Νοσοκομείο του Πύργου, για αυτό θα πρέπει το ΚΥ Ανδρίτσαινας να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό για να καλύπτει τις ανάγκες τους. Περιμένουμε η προσπάθειά μας για να μας δει ο κ.Κωστακιώτης, να ευοδωθεί, όπως μας είπε κι ο ίδιος, για να λυθεί το πρόβλημα«, ανέφερε ο κ.Γεωργακόπουλος.

Πηγή: patrisnews.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...