Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χωρίς Παιδιατρική Κλινική λειτουργούν τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

Χωρίς Παιδιατρική Κλινική λειτουργούν τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου
Χωρίς Παιδιατρική Κλινική λειτουργούν τα Νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου, με αποτέλεσμα τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία να διακομίζονται σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα των γύρω περιοχών ή στην Αθήνα. Επίσης, σημαντικές είναι οι ελλείψειςμόνιμου ιατρικού προσωπικού, ειδικευομένων, καθώς και υγειονομικού υλικού.
Τις παραπάνω διαπιστώσεις έκανε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ο οποίος επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (1-2 Απριλίου) τις Υγειονομικές Μονάδες της περιοχής μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κυρίας Δήμητρας Στεφανοπούλου. Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. συζήτησε με εκπροσώπους των ιατρών τα υγειονομικά προβλήματα της περιοχής,με σκοπό να τα μεταφέρει στους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας για να βρεθούν λύσεις.
Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου ο κ. Βλασταράκοςμε την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος κυρία Δήμητρα Στεφανοπούλου επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο του Ναυπλίου,όπου συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με τους Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους των Ιατρικών Φορέων Υπηρεσιών Υγείας, των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσηλευτικά Ιδρύματα.Ο Διοικητής και ο Αν.Διοικητής απουσίαζαν, για υπηρεσιακούς λόγους στο Υπουργείο Υγείας.
Κοινή διαπίστωση είναι η έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού, όπως συμβαίνει και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας (γενικά στα Νοσοκομεία της χώρας, ελλείπουν 6.500 μόνιμο ιατρικό προσωπικόκαι 20.000 νοσηλευτικό). Επίσης, υπάρχει έλλειψη ειδικευομένων σε μεγάλο αριθμό. Μέρος των αναγκών καλύπτεται από επικουρικούς ιατρούς.
Διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε υλικά άμεσης ανάγκης, καθώς και η ανάγκη ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. ο ένας αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Άργους που λειτουργεί, είναι παλαιάς τεχνολογίας).
Σημαντική είναι η μη ύπαρξη Παιδιατρικής Κλινικής, με αποτέλεσμα όσα παιδιά χρειάζονται νοσηλεία να μετακινούνται σε άλλα Νοσοκομεία των γύρω περιοχών ή των Αθηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...