Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με ποιο μηχανισμό γίνεται η καταστροφή της τρίχας με τη χρήση του LASER Αλεξανδρίτη;

Με ποιο μηχανισμό γίνεται η καταστροφή της τρίχας με τη χρήση του LASER Αλεξανδρίτη;

Το LASER Αλεξανδρίτη, μέσω της διέγερσης ενός κρυστάλλου, παράγει φως το οποίο στοχεύει τη μελανίνη των κυττάρων του θυλάκου της τρίχας. Η μελανίνη είναι μια σκουρόχρωμη χρωστική η οποία παράγεται από τα μελανινοκύτταρα του δέρματος και σε αυτήν οφείλεται το χρώμα του δέρματος, καθώς και το χρώμα που έχουν τα μαλλιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για λέιζερ γιατρος αποτριχωση

Όταν το φως του LASER προσπίπτει σε κύτταρα που περιέχουν μελανίνη, απορροφάται πλήρως από αυτή τη χρωστική με αποτέλεσμα τα κύτταρα να καταστρέφονται με τη διαδικασία της εξάχνωσης. Συγκεκριμένα λοιπόν, όταν το φως του LASER πέφτει σε σκουρόχρωμες ή μαύρες τρίχες, τότε απορροφάται από τη μελανίνη των κυττάρων των τριχών με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το στέλεχος αλλά κυρίως ο

θύλακος των τριχών δεδομένου ότι εκεί τα μελανινοκύτταρα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερή τους συγκέντρωση.

Ο θύλακος της τρίχας είναι στην ουσία η μήτρα από την οποία γεννάται η τρίχα και άρα η καταστροφή του θυλάκου της τρίχας έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή εξασθένιση της τριχοφυΐας και προοδευτικά οδηγεί στην οριστική εξάλειψη αυτής. Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται “Eκλεκτική Φωτοθερμόλυση” και είναι η βάση της τεχνολογίας των LASER αποτρίχωσης.

Ενημερωθείτε Εδώ!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...