Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκινημένος ο κ. Σταύρος Δέμος που τιμήθηκε στην Αρκαδία - Η φαρμακοβιομηχανία Demo απασχολεί σήμερα 850 εργαζομένους! (vd)

Συγκινημένος ο κ. Σταύρος Δέμος που τιμήθηκε στην Αρκαδία - Η φαρμακοβιομηχανία Demo απασχολεί σήμερα 850 εργαζομένους! (vd)
Επιστημονική Ημερίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, έγινε την Κυριακή, με θέμα: "Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ", στο Aποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τριπόλεως. 
Στην ημερίδα απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον Αρκαδικής καταγωγής φαρμακοποιό, Σταύρο Δέμο, Πρόεδρο και Ιδρυτή της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ.
 
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΕΜΟΥ

Ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, είπε ότι «ο κ. Δέμος κοσμεί την πατρίδα μας και δεν σας κρύβω κ. Σταύρο ότι εγώ από φοιτητής άκουγα το όνομά σας σαν κάτι το εξαιρετικό. Ελληνικές εταιρείες ξεκίνησαν από το μηδέν, δημιούργησαν εργοστάσια, δημιούργησαν θέσεις εργασίας, το πρόσημο είναι μόνο θετικό. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να δίνουν κίνητρα, να βοηθάμε τέτοιες ανθρώπους επιχειρηματίες που επενδύουν στη γνώση αι την καινοτομία και ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, το να βλέπουμε εταιρείες να επενδύσουν και να ρισκάρουν, είναι τουλάχιστον Πατριωτικό. Μας κάνετε υπερήφανους που έλκετε την καταγωγή σας από την Τρίπολη και το Πικέρνι και να γνωρίζετε ότι υπάρχει κόσμος που στηρίζει αυτή την προσπάθεια, είναι υπερήφανος και θα είναι δίπλα σας»

Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Κώστας Μπέντεβης είπε ότι ο κ. Δέμος έχει προσφέρει πολλά στο χώρο της Υγείας. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Δέμο για την προσφορά του στο χώρο της Υγείας και στο χώρο του Επιχειρείν στην Ελλάδα, κάτι πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο.

Η εκπρόσωπος του Οδομετρικού Συλλόγου Αρκαδίας Αργυρώ Λαγούδη χαιρέτισε την προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου και έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Δέμο για την προσφορά του στον τόπο μας, στην Αρκαδία.

Ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, Δημοσθένης Σωτηρόπουλος εξήρε την προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας και τόνισε ότι «πρέπει να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του Σταύρου που όλοι μαζί έχουν κάνει αυτό το μεγαλούυργημα. Μας τιμά».

Ο κ. Στάυρος Δέμος καταχειροκροτήθηκε, όταν ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης. Ευχαρίστησε για τα καλά λόγια που άκουσε. «Μην ξεχνάτε ότι είμαι ένας Αρκάς και από έναν Αρκάδα όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος. Όλοι οι Αρκάδες έχουμε μέσα μας το ίδιο dna. Είναι αυτή η άγονη γη που μας γέννησε που δεν μα έδωσε την επιθυμία για πρόοδο και αγάπη.
Όλα τα φάρμακα να κυκλοφορούν στον κόσμο με Ελληνική σημαία.»

Η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλική Φράγκου μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Δέμο και αναφέρθηκε στο βιογραφικό και την πορεία του.

Ο κ. Δέμος γεννήθηκε στην Τρίπολη από πατέρα Αρκάδα και μητέρα Μικρασιάτισσα. Γαλουχήθηκε με αξίες και ιδανικά δύο αξιόλογων πολιτισμών.
Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Δεμου με την οποία μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τη Στέλλα που είναι φαρμακοποιός, την Ιωάννα που είναι χημικός και τον Δημήτρη που είναι επίσης χημικός.
Σπούδασε στο σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1965 άνοιξε φαρμακείο στου Παπάγου. Το 1966 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση Σταύρος Δέμος – φαρμακευτικά προϊόντα. Το 1968 δημιούργησε την ετερόρρυθμη εταιρεία Σταύρος Δέμος και ΣΙΑ ΕΕ.
Το 1973 συγχωνευτήκαν και δημιουργήθηκε η Demo AEBE.
Ο κ. Δέμος έχει τιμηθεί και βραβευτεί από πάρα πολλούς φορείς σε όλη την Ελλάδα για δωρεές και προσφορές του.
Είναι πρώτη σε πωλήσεις στη νοσοκομειακή αγορά στην Ελλάδα, ενώ πάνω από 1500 σκευάσματα εξάγονται σε πάνω από 80 χώρες του εξωτερικού.
Απασχολεί σήμερα 850 άτομα από 500 που απασχολούσε το 2011, όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα. Την τελευταία 2ετία έχει ξεκινήσει μια επένδυση για περαιτέρω εξοπλισμό μηχανημάτων. Εντός του 2017 ξεκίνησαν εργασίες για την 4η μονάδα παραγωγής.
Έχει δημιουργήσει γυναικολογικό εργαστήριο για το γυναικείο προσωπικό της μονάδας. Αποτελεί πρωτοπορία όχι μόνο για τα Ελληνικά για τα παγκόσμια δεδομένα.

«Ένα παιδάκι που γεννήθηκε εδώ και τόσα χρόνια στην Αρκαδική γη, οι πατριώτες του να τον τιμούν, είναι πολύ συγκινητικό» είπε ο ίδιος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο πρώην Υπουργός Νίκος Καλτεζιώτης, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Πέτρος Τομάρας, ο Φώτης Τούντας από την Ένωση Τριπολιτών Αττικής και πολλοί άλλοι. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...