Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Ζαχαριάς για το κάπνισμα: "20.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα" (vd)

Κώστας Ζαχαριάς για το κάπνισμα: "20.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα" (vd)

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών πρωτοβουλιών της Διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για ευαισθητοποίηση του κοινού και για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, που έχει ορισθεί η 31η Μαΐου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο  διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Κώστας Ζαχαριάς.

Τα στοιχεία που ανέφερε ο κ.Ζαχαριάς στην συνέντευξή του, δεν είναι διόλου καθησυχαστικά, αφού το συστηματικό κάπνισμα αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση μεταξύ άλλων καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Μελέτες δείχνουν πως το κάπνισμα ευθύνεται για τον έναν στους πέντε θανάτους διεθνώς, ενώ στη χώρα μας κάθε χρόνο πεθαίνουν 20 χιλιάδες άτομα από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως για παράδειγμα τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, το έλκος στομάχου, ενώ το κάπνισμα ευθύνεται και για τη μείωση της γονιμότητας και βέβαια πολλές μορφές καρκίνου έχουν αιτία επίσης το κάπνισμα.

Παρά το γεγονός πως υπάρχει ενημέρωση γύρω από τις συνέπειες του καπνίσματος το ποσοστό των ατόμων που καπνίζουν παραμένει υψηλό και το ανησυχητικό είναι πως καπνίζουν άτομα, κυρίως άνδρες, κάτω των 25 ετών.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως τα επόμενα χρόνια το κάπνισμα θα συνεχίσει να σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους ενώ και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν φαίνονται ακίνδυνα, αν και δεν έχουν γίνει εκτενείς μελέτες.

Για εκείνο που γνωρίζουμε πως επίσης έχει επιπτώσεις είναι το παθητικό κάπνισμα κυρίως στα παιδιά για τα οποία οι επιπτώσεις θα φανούν στην ενήλική ζωή τους.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ.Ζαχαριάς.

www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...