Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στην Καλαμάτα

Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στην Καλαμάτα
Σημαντικές δράσεις πρόληψης υγείας οργανώνονται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην πόλη της Καλαμάτας από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (ώρες 16.30-19.30) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και τους επαγγελματίες υγείας για το οποίο θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μπορείτε να στέλνετε τα στοιχεία σας: Ονοματεπώνυμό, ιδιότητα και ένα mail ή κινητό τηλέφωνο στο: lignos@hcs.gr.

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά.

Οι Εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ.

Επιπλέον, οι πολίτες, στο σύνολό τους, αλλά κυρίως όσοι επαγγελματικά ανήκουν σε ομάδες εμπλεκόμενες στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως είναι τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ναυαγοσώστες κλπ. αλλά και ευρύτερα όσοι δραστηριοποιούνται σε χώρους με πολύ κόσμο επιβάλλεται να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Μετά το σεμινάριο στον ίδιο χώρο (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, ώρες 19.30-21.00) διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτες και σύντομες ομιλίες την τοπική κοινωνία για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ελλάδα.

Οι ομιλίες αφορούν την πρόληψη από το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, την υπέρταση, την χοληστερίνη και γενικότερα την αξία της πρόληψης στην καθημερινή μας ζωή.

Η Τελετή Έναρξης του Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...