Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υγεία | Κανένα κρούσμα ιλαράς στην Αρκαδία – Πάνω από 50 κρούσματα σε Κορινθία, Αργολίδα και Μεσσηνία!

Υγεία | Κανένα κρούσμα ιλαράς στην Αρκαδία – Πάνω από 50 κρούσματα σε Κορινθία, Αργολίδα και Μεσσηνία!

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά την περίοδο 2016-2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 17.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 43 Θάνατοι.

Μέχρι την 1" Οκτωβρίου 2017 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 215 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη  συχνότητα στη Ν. Ελλάδα. Στην Αρκαδία, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα. Αρκετά είναι όμως τα κρούσματα σε Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία.

ilara pinakas 2017

Αφορά κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών  από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας Θάνατος.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων (εμβολιασμός) αποτελούντα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών.

Περισσότερα, διαβάστε ΕΔΩ: http://www.keelpno.gr/

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...