Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Εξακολουθεί να παλεύει με το τέρας της κατάθλιψης

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Εξακολουθεί να παλεύει με το τέρας της κατάθλιψης

Ο Αρκάς (από το χωριό Βάστα) Βασίλης Παπακωνσταντίνου δίνει σκληρή μάχη με την κατάθλιψη εδώ και πολλά χρόνια. Ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε με τόλμη στο περιοδικό "Τα ΣΟΨΥχά μας" που εκδίδει ο Σύλλογος για την ψυχική υγεία, σχετικά με την πάθησή του, αλλά και για την απόφασή του να την αντιμετωπίσει παίρνοντας φάρμακα.

"Εμένα η κατάθλιψή μου ξεκίνησε από μικρή ηλικία, θυμάμαι από τα 18 μου. Το πάλευα, το πάλευα, έκανα συζητήσεις γι' αυτό με ειδικούς. Το είχα συνειδητοποιήσει από την αρχή, μέχρι που έφτασα στην ηλικία των 50 χρόνων κι εκεί χρειάστηκα και θεραπεία με φάρμακα" είπε και στη συνέχεια της συνέντευξης αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημά του.

"Ο λόγος που κοινοποίησα ότι έχω κατάθλιψη είναι για να πολεμήσω το στίγμα που βιώνουν οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας. Η κατάθλιψη είναι πράγματι μια αρρώστια της εποχής μας και είναι θεραπεύσιμη με πολλούς τρόπους. Γιατί η κοινωνία έχει βαφτίσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας; Θα πει ο γείτονας ότι το παιδί μου είναι τρελό - είναι μια ηλιθιότητα αυτό. Δηλαδή αν πονάει το νεφρό σου, δεν θα πας στον γιατρό, αν πονάει το κεφάλι σου, δεν θα πάρεις ασπιρίνη; Είναι μια πάθηση σαν όλες τις άλλες."

Ο καλλιτέχνης είχε μιλήσει ξανά για την κατάθλιψη τον Φεβρουάριο του 2015.

Πηγή - tlife.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...